divendres, 18 de gener del 2008

No al tancament de l'escola taller







Moltes vegades parlem de polítiques socials i la gent no sap ben bé a que en referim. Sovint sembla que això de polítiques socials són ajudes als més desafavorits que òbviament a ningú li fan falta perquè tenim la sensació de viure en una bombolla, la sensació de que tots som de classe mitja perquè ens podem permetre comprar un nou cotxe o anar al restaurant el cap de setmana. La veritat es que afortunadament ho podem fer, però no sense mirar la llibreta d’estalvis a final de més per poder pasar els darrers dies abans de tornar a cobrar. Això no es classe mitja. La població que realment pertany a aquesta esfera social no necessita comprar a les rebaixes, ni racionar les seves visites al restaurant ( on ni tan sols van al restaurant que nosaltres ens podem permetre, si no a un molt superior). Sento comunicar al lector, que la majoria continuem sent de classe treballadora i necessitem que l’estat inverteixi diners en transport públic, sanitat, seguretat , beques i educació.
Precisament aquest article vol parlar d’això últim, de educació. Sembla ser que quan els diferents partits d’esquerres parlàvem de la manca de recursos municipals destinats a polítiques socials, degut a la inversió desmesurada en construcció, teníem raó. Feia temps que els regidors de la oposició i en els diferents blogs polítics sobre el poble ho denunciàvem. Ara s’ha demostrat el que dèiem, l’Escola Taller Municipal es tanca el 31 de gener. Això vol dir que hi ha alumnes que hauran perdut 1 any i mig de la seva educació perquè el govern de CIU+PVA ha decidit que no es rentable, ja que la Generalitat no els subvenciona el 100% del cost d’aquest servei. Segons el govern de CIU+PVA, no es rentable que el jovent de Viladecavalls que gràcies a aquesta escola podia accedir a un lloc de treball ho continuí fent. No es rentable que aquella part de l’alumnat que ha patit el fracàs escolar, sovint donat per l’entorn familiar i/o la societat de competitivitat en que vivim i patim tots avui en dia, continuí amb la seva educació. Segons el govern de CIU+PVA si no pots accedir a un estudis superiors no ets rentable.
El més greu del cas, es que les explicacions de la regidora d’educació ( Regina Parellada) son absolutament absurdes i contradictòries, ( veieu l’archiu sonor de la pàgina del Lluís Soler, extret del programa “El matí de Catalunya Radio”). Segons la senyora Parellada, no poden subvencionar aquesta escola perquè entre altres motius ( de fet només dona aquest), la Generalitat no es fa càrrec del sou del professorat. En canvi però, aquest professorat serà contractat dins de la brigada. No ho entenc. Com es possible que no es pugui pagar a un professor, però si se’l pugui pagar contactat per la brigada? El sou no es el mateix? Com es possible que per fer dos camps de gespa s’hagi mogut cel i terra per aconseguir fórmules surrealistes i en canvi no s’aposti per mantenir una Escola? Com es possible que hi hagi diners per devastar el terreny dels pinets per ampliar l’escola bressol i no per mantenir l’Escola Taller? No seria més fàcil buscar una solució més econòmica i més ecologista per fer la propera Llar d’infants i intentar mantenir amb els diners estalviats l’Escola Taller?
Òbviament aquestes preguntes quedaran sense contestar, com sempre, i el govern de CIU+PVA continuarà fent i desfent al seu aire perquè la majoria amb que conten la utilitzen per fer un govern totalment autoritari i dictador, un govern de dretes que no aposta per fer polítiques socials.
Per acabar, deixeu-me que m’uneixi al crit del professorat de l’escola: NO AL TANCAMENT DE L’ESCOLA TALLER!!!