dilluns, 8 de juny del 2009

Viladecavalls, Catalunya, Espanya, Europa.



Ahir es van celebrar les ja famoses eleccions al Parlament Europeu. Aquestes van tenir diferents resultats a Viladecavalls, Catalunya, Espanya i a Europa. Es per això que divideixo el meu anàlisis personal en aquestes 4 parts.
Viladecavalls

El PSC ha guanyat les eleccions al poble!. Ni la baixíssima abstenció, ni la crisis i ni tan sols els esforços de l'ex-socialista Francisco Cano que durant tres mesos ha malgastat les seves forces per desprestigiar el PSC han pogut vèncer al PSC.
Els socialistes hem guanyat al poble democràticament amb un resultat, encara no oficial, de 700 vots. Es curiós que amb una participació molt menor que a les eleccions municipals, el potencial socialista sigui de 200 vots més. Aquest fet només ratifica una cosa: Si com diuen a les municipals es vota molt més a la persona que al partit, el candidat socialista que el PSC presentava fins ara no era l'adequat. No pot ser que una persona o una llista resti vots a un partit. Espero de tot cor que amb la nova executiva i amb la nova llista que estarà totalment integrada per veïns i veïnes del poble, no com l'anterior en la que es podien contar 4 o 5 persones de la ciutat veïna ( encara que es ara i qui va buscar suport a Terrassa fent la llista electoral amb amics i familiars qui ens acusi de no ser del poble), podem recuperar la il·lusió i la confiança dels nostres votants.

Catalunya

El PSC torna a guanyar les eleccions per davant de CIU. Es cert que s'ha retrocedit en vots i que amb els resultats d'ahir, el tripartit perd força amb la dreta catalana, però també ho es que a les autonòmiques hi ha molts més votants de IC-V i sobretot de ERC que a les europees es van quedar a casa. Crec sincerament que la feina feta per Maria Badia ha estat la més pedagògica de totes en ensenyar a qui ha volgut o ha pogut escoltar-la, que es Europa i que ens hi jugàvem en aquestes eleccions. Es per això que des de aquestes 4 línies no puc fer altra cosa que felicitar-la per la seva victòria.

Espanya

El PP treu pit i guanya les eleccions. Sense dubte la baixa participació, que sempre afavoreix a la dreta, i la crisis que vivim avui en dia han estat factors determinants per aquesta victòria “peperiana”. Una victòria que ha de fer replantejar-se moltes coses al PSOE, perquè com ha recalcat moltes vegades la senyora Badia a Europa ens hi juguem molt i es per això que hem de ser capaços de mobilitzar al electorat socialista.
Tot i així es una victòria que no es pot extrapolar a unes hipotètiques generals on es preveu molta més participació i on presumiblement Espanya ja no estarà immersa en aquesta gran crisis.
La part més positiva però, es que el PSOE es el partit d'esquerres que més recolzament té a tota Europa.

Europa

Guanya la dreta i de golejada, però es una dada que al meu parer queda en anècdota comparada amb una altra molt pitjor. Els partits d'extrema dreta s'han vist molt enfortits en aquestes eleccions. Crec sincerament que tots, siguem d'un partit o d'un altre hem d'anar de la mà per no deixar que això torni a passar.
No podrà ser una socialdemocràcia com la de Obama a Europa, al menys ara. Tot i així confio en que hi hagi una aposta d'unitat per sortir de la crisis. Els habitants europeus ho necessitem.