dilluns, 10 de març del 2008

4 anys d'optimisme





En el moment d’escriure aquest article i amb un 95% escrutat, puc dir que el PSC-PSOE ha guanyat les eleccions generals al Congrés dels Diputats.
Finalment s’ha complert l’expectativa més optimista que donava un avantatge al socialistes de entre 3 i 4 punts de diferència i de 16 diputats vers el PP.
Vull agrair des d’aquí a tothom qui ha anat a votar, fent cas omís del xantatge d’ETA i d’alguns sectors del PP que no animaven a això aquests darrers dies. A Viladecavalls hem guanyat a totes les meses electorals, amb un aventatge solvent i amb una participació que segons els meus càlculs deu estar entre un 70 i un 77%.
Es per això que crec que ha de ser un dia feliç per tots aquells que creiem en un país federal i d’esquerres, independentment de si el color polític es el del PSC-PSOE, el de ICV-EU o ERC. Es veritat que aquests dos últims han perdut en diputats ( sembla que perdrà 5 ERC i es possible que ICV en perdi un, a més dels 2 que pedreria IU), però tenint en compte la bipolarització de la campanya i el augment del PP, es una bona notícia que l’esquerra governi 4 anys més a l’Estat Espanyol.
M’agradaria donar el meu suport als companys de ICV i ERC de Viladecavalls i molts ànims, ja que si bé han perdut aquests escons, es cert que hem anat de la mà en el senat i hem guanyat sense pal·liatius. Una bona lliçó als convergents que creuen que el tripartit no funciona....
Per acabar, i per que el lector pugui fer una bona rialla al llegir l’article, explicaré una anècdota que m’ha succeït aquest vespre 5 minuts abans de començar el recompte:
He volgut sortir dels baixos de la biblioteca per fumar un cigarret i m’ha agafat del braç d’il·lustríssim i en un to molt paternalista m’ha demanat que no escrigui articles en contra de la “pobre Esperança” i que si haig d’atacar a algú ho faci vers a ell.
Ho sento Sebastià, continuo pensant el mateix, crec sincerament que el càrrec li ve gros a alguns dels regidors i regidores que hi ha actualment a l’ajuntament ( inclos vostè). Per ser regidor no hi ha prou amb ser bona persona i per si hi ha algun dubte, l’Esperança ho és i massa. Per ser regidor cal estar preparat, saber que li pregunten i tenir molt clares les respostes ja que de les seves decisions depenem tots els ciutadans de Viladecavalls. També hi ha la possibilitat de que vostè sigui el responsable, però això voldria dir que monopolitza dictatorialment les altres regidories que no li pertoquen i tot i que vostè es l’alcalde i es lògic que supervisi totes les decisions que es prenen a nivell municipal, es suposa que els seus companys de Govern estan capacitats per prendre decisions i assumir els seus errors.