dimecres, 8 de juliol del 2009

Alegria, que és Festa Major!



Escric aquestes línies mentre descanso a Saragossa amb la companyia de la persona que més m'estimo en aquest món. Unes vacances merescudes després d'un any intens d'universitat, beques, feina i política.
Unes vacances que aniré alternant entre Saragossa i Viladecavalls. La primera parada al poble, aquest cap de setmana amb motiu de la Festa Major. Una festa que genera il·lusió com cada any, però que cada cop es veu més diluïda.
La primera sorpresa va ser que en el programa de les festes ens recordaven als veïns que penjàssim al balcó el tovalló que ens van regalar l'any passat als qui vivim al centre. Espero que hagin adornat el poble amb altres motius, ja que potser molts com jo hem perdut o llençat a la brossa aquell tovalló.
Una de les novetats d'enguany es el reconeixement als esportistes més importants del poble després del pregó que faran el Corredors de Fons. Suposo que una de les guardonades serà la Sarai Gascón, a qui no se quina excusa li donaran per no haver posat el seu nom a la Piscina Municipal. Potser li diuen el veritable motiu i ara ja ho puc dir, de que alguns polítics com el mateix alcalde tenien por de que siguen tant jove caigués en un futur en el obscur món del dopatge.
De lo més destacat que trobem es la imaginació d'algunes entitats per millorar la festa malgrat la crisis. En aquest sentit només puc felicitar al Club de Futbol de Viladecavalls per organitzar les 12 hores de futbol 7 en les que espero participar i al Consell Jove que ha incorporat el torneig de futbolí, el Cercabirra i ha ampliat la seva festa jove de concerts i Dj's. El que si es troba a faltar es la ja mítica baixada d'andròmines.
En definitiva una Festa Major participativa, sense grans noms com anys anteriors ( Els Pets, Sau, Sopa de Cabra, Lucrècia, etc. ), però segurament interessant i divertida. Una Festa Major on tots coincidirem pels carrers del poble i oblidarem els problemes de tot l'any per conviure amb alegria i germanor.
Acabo amb una gran queixa i es que el divendres es veurà un fet únic al poble. Un fet real i espectacular: el pas del tour de França pel nostre municipi. Potser no es pot comparar amb que Mart es vegi igual de gran que la lluna, però com he dit, aquest si es un fet real i se li podia haver donat més resó. Potser incloent-ho al programa de Festa Major.... no se, potser en un comunicat a part. O potser dedicant-li alguna cosa més que una línia a la Web municipal. No cal que rebeu la caravana del tour amb estelades com diu el Lluís ( qui ho vulgui fer que ho faci), jo opino que l'esport no ha d'anar acompanyat de política. Però si que es important que surti tothom a la Bauma per animar a uns valents que pujaran fins a Andorra. Jo ho veuré amb melancolia a la TV per Teledeporte unes hores abans de baixar gaudir de la Festa Major!!!!!!!