dimecres, 8 de juliol del 2009

Alegria, que és Festa Major!



Escric aquestes línies mentre descanso a Saragossa amb la companyia de la persona que més m'estimo en aquest món. Unes vacances merescudes després d'un any intens d'universitat, beques, feina i política.
Unes vacances que aniré alternant entre Saragossa i Viladecavalls. La primera parada al poble, aquest cap de setmana amb motiu de la Festa Major. Una festa que genera il·lusió com cada any, però que cada cop es veu més diluïda.
La primera sorpresa va ser que en el programa de les festes ens recordaven als veïns que penjàssim al balcó el tovalló que ens van regalar l'any passat als qui vivim al centre. Espero que hagin adornat el poble amb altres motius, ja que potser molts com jo hem perdut o llençat a la brossa aquell tovalló.
Una de les novetats d'enguany es el reconeixement als esportistes més importants del poble després del pregó que faran el Corredors de Fons. Suposo que una de les guardonades serà la Sarai Gascón, a qui no se quina excusa li donaran per no haver posat el seu nom a la Piscina Municipal. Potser li diuen el veritable motiu i ara ja ho puc dir, de que alguns polítics com el mateix alcalde tenien por de que siguen tant jove caigués en un futur en el obscur món del dopatge.
De lo més destacat que trobem es la imaginació d'algunes entitats per millorar la festa malgrat la crisis. En aquest sentit només puc felicitar al Club de Futbol de Viladecavalls per organitzar les 12 hores de futbol 7 en les que espero participar i al Consell Jove que ha incorporat el torneig de futbolí, el Cercabirra i ha ampliat la seva festa jove de concerts i Dj's. El que si es troba a faltar es la ja mítica baixada d'andròmines.
En definitiva una Festa Major participativa, sense grans noms com anys anteriors ( Els Pets, Sau, Sopa de Cabra, Lucrècia, etc. ), però segurament interessant i divertida. Una Festa Major on tots coincidirem pels carrers del poble i oblidarem els problemes de tot l'any per conviure amb alegria i germanor.
Acabo amb una gran queixa i es que el divendres es veurà un fet únic al poble. Un fet real i espectacular: el pas del tour de França pel nostre municipi. Potser no es pot comparar amb que Mart es vegi igual de gran que la lluna, però com he dit, aquest si es un fet real i se li podia haver donat més resó. Potser incloent-ho al programa de Festa Major.... no se, potser en un comunicat a part. O potser dedicant-li alguna cosa més que una línia a la Web municipal. No cal que rebeu la caravana del tour amb estelades com diu el Lluís ( qui ho vulgui fer que ho faci), jo opino que l'esport no ha d'anar acompanyat de política. Però si que es important que surti tothom a la Bauma per animar a uns valents que pujaran fins a Andorra. Jo ho veuré amb melancolia a la TV per Teledeporte unes hores abans de baixar gaudir de la Festa Major!!!!!!!

9 comentaris:

Pedro ha dit...

¿El jueves a las 10 de la mañana?
Una parte de población que trabaja, simplemente no podrá ir, ni con esteladas ni con rojas ni con arco iris, así son la cosas para alguna parte de la población... ¡Los Trabajadores!

Espero verte por las fiestas Manel.

Salud

Lluís Soler Turu ha dit...

Jo tampoc hi podré anar, que també treballo i no agafo vacances fins a l'agost. En fi, què hi farem, un altre dia serà.

Bona Festa Major!
Salut i blocs!

Coronel Busquets ha dit...

Dius al teu article:
"Espero que hagin adornat el poble amb altres motius, ja que potser molts com jo hem perdut o llençat a la brossa aquell tovalló"

No et fa vergonya reconèixer el teu desinterès pel be públic?
La veritat és que em sorprèn el teu reconeixement de la teva "gran actitud".
Espero que l'AVV Centre, que va ser l'encarregada de donar les banderoles, no torni a cometre el mateix error de l'any passat i no et deixin a tu cap propietat comunitària.

Manel Martinez ha dit...

Estimat Coronel Busquets:

Benvingut de nou al món dels blogs. Espero que la teva estada en ells sigui més moderada que l'anterior.
Et comento una cosa que potser et farà especial il·lusió. Acabo d'arribar a casa i he buscat expressament la banderola.... i sopresa!!! l'he trobat.
No la posaré fins demà ja que primer l'haig de rentar i planxar que fa un any que esta en un calaix.
Per altra banda, dir-te que ningú ens va dir que s'havien de guardar i que a l'arrivar al poble m'he entristit molt al veure el poble buit de motius de Festa Major.
Tots sabem que hi ha crisis a tot arreu i on més a la Casa Gran, però en dies com aquests alguns ens preguntem per què van fer fora al Senyor Molina. Segur que amb ell el poble faria més goig.

P.D: Records al tarumbaire.

rosa puigjuriol ha dit...

A casa meva no em va arribar la banderola al any passat, com aquets any, no m' arribat el programa de FESTA MAJOR. La banderola no la he posat i referent als actes de la festa, els he buscat per internet. Sort que la gent que es agrada participa ens espavilem, i en aquets cas no crec que tingui la culpa la crisis.

Coronel Busquets ha dit...

Benvolgut Manel, m'alegra veure que has rectificat. Rectificar és de savis i crec que no et convenia mostrar una actitud despreciativa vers la propietat comuna.
Ben fet.
(No t'equivoquis, jo sóc un humil blog sense pretensions d'arribar a les masses i no puc garantir que li pugui dedicar més temps del que li dedico. Tampoc puc saludar qui no conec)
Salutacions.

Anònim ha dit...

manel el otro dia no publicaste un escrito que hice y es posible que este tampoco lo incluyas, pero te puedo decir que los tres primeros años el molina se dedico como trabajador a realizar los motivos de engalanamiento del pueblo y solo hacia esto durante el año entero (molinillos de viento, telas tipo velas de barco,mariposas)pero el cuarto año se le acabo el ingenio y volvio a la tipica y tan preciada senyera, pero el con eso consiguio hacerse el encargado y se ve que como encargado se le acabo las ideas, y te diria qyue nadie hecho al molina ya que el no entendio que le pusieran alguien encima que lo mandaba y decicio marcharse porque no lo entendia, cojiendo alomismo tiempo baja por depresion, hasta que le ofrecieron un dinero y se curo automaticamente, pero puedes seguir defendiendo a la familia aunque tu sabes a a segun que familiar no lo apoyas.

Manel Martinez ha dit...

Benvolgut Coronel:

Hi ha una petita diferencia entre ser un blog i una persona, i es que un blog pot ser escrit per diferent gent. Sigui com sigui, es molt facil escriure sota l'anonimat i escampar rumors o fer demagogia sobre els diferents fets que es produeixen al poble.

Estimat anònim:

El darrer comentari que em vas fer arribar no el vaig publicar ja que la crítica que em feies tenía tant poc pes argumentari i intelectual que em va fer mandra fins i tot respondre'l. Pel que fa aquest et diré que el Sr Molina es dedicava a moltes altres coses a part de "vestir" el poble per actes com la Festa Major o la Cavalcada de Reis. Entre altres coses, era el responsable de la brigada i desenvolupava la seva feina de manera molt correcta.
També et recordo que se li va pagar uns diners per acomiadament improcedent i això vol dir dos coses:
1) Acomiadament vol dir que et fan fora de la feina
2) Improcedent vol dir que ho fa sense motius.

Per altra banda et diré que encara que el Sr Molina està casat amb la meva tieta, els motius que tinc per defensar-lo són només polítics i laborals i no familiars.

Una abraçada a tots/es.

Anònim ha dit...

manel tal como tu bien dices se dedicaba a otras muchas cosas cuando lo pusieron de encargado, pero antes solo realizaba los trabajos de engalamiento de fiesta mayor, reyes y la radio vila, todo a su aire.
Lo del despido improcedente te puedo decir que fue pactado como tu tambien sabes, ya que era mas rentable pagar una indemnizacion a un trabajador que no entiende y que coje la baja porque le han puesto un superior por encima ya que para el municipio pagar un sueldo a un trabajador que no trabaja es un coste que no es logico, dejando constancia que el seguia siendo el encargado y solo le pusieron una persona por encima, la cual realizaria todo el control de compras y todos los proyectos tecnicos ya que el encargado de una brigada no es tecnico y no tiene ni que diseñar marquesinas de paradas de bus, centros civicos y otras muchas cosas ya que para eso estan los tecnicos y si no lo entiendio es otra cosa que no quisiera pensar pero si que he oido.