dilluns, 23 de març del 2009

Assumptes pendents ( 2a Part)

Desprès d'uns dies de descans i reflexió les JSC de Viladecavalls vam fer un comunicat que es va enviar la setmana passada a les JSC del Vallès, al PSC-Vallès Oest, a l'agrupació socialista de Viladecavalls i als mitjans de comunicació.
Aquest comunicat està signat per tots els companys de les JSC, però alhora el puc subscriure jo personalment en la seva totalitat, sent en gran mesura la meva opinió sobre el pacte a Viladecavalls entre socialistes i convergents. Us deixo el comunicat perquè el llegiu:


El passat 27 de Febrer l'agrupació del PSC de Viladecavalls va decidir pactar a l'Ajuntament de Viladecavalls amb CiU assolint vàries regidories i una primera tinència d'Alcalde. Les negociacions prèvies es van realitzar a esquenes de la Federació Comarcal i el pacte posterior es va signar tot i la desaprovació de la mateixa.
Les formes, la manera, i sobretot el fet de donar suport a l'Alcalde del municipi, l'il·lustríssim senyor Sebastià Homs han aixecat moltes crítiques i molts comentaris ( tant aprovant el gest com denunciant-lo) a diferents fòrums del poble i del Vallès. Una de les conseqüències immediates ha estat l'obertura d'un expedient als regidors Francisco García Cano i Concepción Martínez i el pas a la comissió de garanties del partit i la proposta de la Federació Vallès Oest de dissoldre l'agrupació de Viladecavalls.
Davant de tots aquests aconteixements les JSC de Viladecavalls declarem:
1.-El 27 de Setembre del 2008 es van constituir l'agrupació de les JSC de Viladecavalls amb l'intenció d'aprendre, de ser d'ajuda al PSC i d'aportar frescor al món polític de Viladecavalls que segons el nostre paré es mereixia un Govern millor.
2.-Justament 5 mesos desprès aquesta situació continua sent la mateixa encara que s'hagi produït el pacte esmentat anteriorment. Per tant les JSC ens reivindiquem en la declaració d'intencions que vam comunicar el dia de la nostra constitució
3.-Creiem que el pacte, tot i ser un pacte de mínims que demostra que CiU no pot gestionar l'Ajuntament de Viladecavalls i menys encara la PVA, no resol els problemes de la població del poble
4.-Entenem que la situació era delicada i que el pacte amb CiU pot tenir algunes lectures positives
5.-Tot i així les actuacions de CiU en aquests dos anys de legislatura han estat molt distants a les polítiques d'esquerres que defensem i han actuat sovint com un Govern Dictatorial que hem criticat moltíssimes vegades
6.-A més a més, les formes en les que s'ha produït el pacte, a esquenes del PSC, fan que el pacte no sigui del PSC sinó que dels regidors que han assumit el càrrec.
7.-Les JSC de Viladecavalls som una afiliació política independent al PSC, partit amb el que compartim ideologies i del que som la seva filial.
8.-Per tots els motius anteriors mantenim la nostra independència sobre l'agrupació del PSC a Viladecavalls i decidim NO DONAR RECOLZAMENT al pacte, seguir la nostra formació com a joves socialistes i no perdre la nostra identitat amb un pacte contrari a la nostra ideologia i que s'ha signat entre persones i no entre partits.
9.-Així mateix en cas de que l'agrupació sigui dissolta i hi hagi una creació d'una nova agrupació socialista amb les sigles del PSC a Viladecavalls ens mostrem oberts a donar-li suport i aportar com sempre hem fet fins ara, sempre i quan els nostres ideals es vegin representats.