dilluns, 2 de març del 2009

Assumptes pendents ( 1a Part)

Primer de tot m'agradaria analitzar els resultats de l'enquesta que vaig penjar com a entreteniment sobre les noves possibilitats de govern. 119 vots en els que hi ha un empat tècnic entre els que pensen que lo millor es una sociovergència i els que pensen que lo millor era fer una oposició constructiva fins que hi hagin noves eleccions. Es poden fer múltiples lectures sobre aquests resultats, però el primer que m'agradaria destacar es que 119 votants es un número lo suficientment considerable com per a tenir-los en compte. Si comparem el percentatge de vots amb els últims resultats electorals en els que CIU va quasi doblar a la resta de partits junts i que sense les dades a la mà crec que CiU i PSC sumaven un 70% dels vots, veiem que en el pacte s'han perdut un 20% pel camí. La pregunta lògica es ¿ de qui son? Personalment crec que són convergents i que els socialistes que utilitzen internet ( potencialment la població més jove) apostaven per esperar 2 anys fent oposició i ser una alternativa real a les properes eleccions.

Els motius que tinc per pensar això són els següents:
  1. CiU ha perdut la seva credibilitat en aquesta legislatura i no es cap secret en el poble que hi ha molt convergent descontent
  2. Un cop que la política ha tornat a arribar a la gent i per tant la participació en blogs (fruit de la crispació que es viu actualment) ha augmentat considerablement, s'han tornat a donar uns resultats semblants als de fa 4 anys on les esquerres eres autosuficients.
  3. ERC, ICV i inclús la PVA poden votar a favor de fer oposició. Naturalment CiU votarà sempre una sociovergència després de fer fallida amb el seu pacte de dretes.
  4. L'aposta més arriscada es la dels socialistes on lo normal es que hi hagi discrepàncies entre els seus votants.
  5. Dins dels votants socialistes, els joves són per naturalesa mes rebels, utilitzen més internet i més propers a fer govern d'esquerres
  6. Els votants socialistes de mes edat, són més propers a postures centristes i com que la majoria són provinents d'altres comunitats autònomes són més reticents a pactar amb ERC i el seu independentisme.

Com he dit, es poden fer múltiples lectures dels resultats de l'enquesta que vaig penjar. Aquesta es la meva i com que no tinc una bola de vidre no puc assegurar que sigui la certa.

Hi ha altres temes d'interès que els seguidors del meu blog estan esperant com la meva valoració del pacte, la meva opinió sobre la decisió de la federació del Vallès Oest de sancionar als regidors socialistes de Viladecavalls i els resultats a Euskadi i Galícia ( per cert.... FELICITATS PATXI!!!!). Com diu el títol de l'article, aquesta es la primera part d'alguns "assumptes pendents". Aquesta setmana aniré completant la informació.

P.D1: en aquest link del diari A Terrassa podeu seguir votant: http://www.aterrassa.cat/

P.D2: Com sabeu sempre he penjat tots els comentaris. A partir d'ara només penjaré aquells que siguin dignes de penjar. Aquest blog no es el Salsa Rosa ( ho dic per l'anònim que va fer un comentari fora de lloc sobre la boda de la Gloria)