divendres, 25 de setembre del 2009

Coses que ahir intuíem i avui sabem

El ple d’ahir va aixecar moltes expectacions per esbrinar quina seria la tònica del que queda fins que se celebrin les properes eleccions municipals. Va ser un ple de gairebé 30 punts en els que si el present analitzava els actes, les mocions, les votacions i els gestos dels nostres representants podia desxifrar les incògnites que ahir van quedar resoltes. Per no avorrir al lector faig un esquema de les coses que com diu l’article ahir intuíem i avui sabem:

a) La senyora Regina Parellada no sap governar. Tenim una alcaldessa que després d’un munt d’anys com a regidora no sap quin es el procés a seguir en un ple. Es va equivocar alhora de donar els torns de paraules als grups municipals i en el procés de les votacions en al menys 8 punts.
b) La senyora Regina Parellada es prepotent. Cada cop que es va equivocar ho va solucionar dient: “ es el primer dia el següent ja ho farem millor” tot rient per sota del nas. Miri senyora Regina la situació de Viladecavalls es crítica, no es pot permetre el luxe de tenir a la màxima representant del consistori pensant en que demà ja ho farem millor. Les solucions i les bones maneres es necessiten avui i no demà.
c) Qui governa es Unió. En un dels punts alhora de donar la paraula, l’alcaldessa es va dirigir al seu company Raso dient: “ pel grup de Convergència alguna cosa a dir.... vull dir pel grup de CIU alguna cosa a dir”.
d) Unió deprecia a Can Tries. Paraules textuals d’en Raso: “El bus llançadora del dissabte uneix el Casc Urbà amb la barriada de Can Tries”. Can Tries ja no es un barri o una urbanització, ara es una barriada, o potser es que es en això en el que ho volen convertir.
e) Unió no governa sola al municipi. Ahir es va veure clarament un pacte encobert entre CIU, PVA i els dos regidors no adscrits. Van ser aquests dos grups, entenent que els dos no adscrits actuen com a grup, qui van aprovar els punts presentats per CIU. Primer un i després l’altre s’alternaven el vot afirmatiu, deixant espai per votar en contra algunes coses de cara a la galeria.
f) ERC i ICV continuen fent la seva feina d’oposició. Al contrari del que s’havia especulat en alguns espais, ERC continua la seva feina de fer oposició constructiva sense haver pactat amb CIU.
g) Sous i sous. El Faure cobrarà el mateix que en el seu antic càrrec de gerent de Viladecavalls Multigestió. Al contrari que el Quico penso que el sou com a càrrec públic ha d’estar directament relacionat amb la feina que es fa i al Faure no li han donat responsabilitats com per tenir un sou tant alt i a jornada completa. Es mes, estic convençut de que ha estat una compensació política que ha fet Unió per mantenir una mica d’unitat dins del seu propi partit. En poques paraules, el Faure s’ha venut per un sou que ha comprat Unió amb els diners de tots
h) En Quico continua amb el seu poc talant habitual. Els pocs escrúpols del personatge van arribar al punt de presentar una moció amb l’ànim de culpabilitzar a l’equip de govern de la mort d’en Sebastià Homs. Una moció que interfereix amb el treball que realitza fiscalia i que posa de relleu l’ànim de guanyar vots a costa d’autoproclamar-se defensor de l’Alcalde i beatificar-lo. Per qui no el conegui, aquest es el mateix que encara no fa un any descrivia les maneres de fer d’en Sebastià de dictadores i talibanes. Es cert que qui escriu també en mes d’una ocasió va descriure alguns actes de dictatorials, però la diferencia radica en que jo no pretenc beatificar al Sebastià, simplement demano respecte per la persona i per la família. Deixin descansar en Pau a qui ja no es pot defensar i dediquin-se a fer política. El poble ho necessita.