dijous, 2 de juliol del 2009

Juny de 2009



Perdoneu aquesta temporada sense actualitzar el blog, acabo de finalitzar el meu més caòtic habitual d'exàmens finals.


En aquests dies han passat força coses, com les Festes Majors de Can Turu i Can Tries, Sant Joan, l'enèsima denúncia vers l'Ajuntament, aquest cop per part d'un veí afectat per les obres de la construcció dels pisos promoguts per l'Ajuntament al carrer Avinguda de Barcelona a Can Tries, o el primer ple tranquil i més o menys normal en tres anys.


Faig un petit resum de tots aquests esdeveniments sense entrar gaire en detalls:

Primer de tot felicitar als barris que jan celebrat les seves festes per la feina feta i encoratjar als que les faran d'aquí poc a continuar millorant. Cada cop es més complicat organitzar aquest tipus d'actes ja que el baix pressupost amb que es conta per un cantó i la dificultat per trobar veïns participatius per l'altre juguen en contra de les associacions de veïns per organitzar les seves festes.

No vaig poder assistir aquest cop a l'arribada de la Flama del Canigó i per primera vegada a la meva vida, no vaig estar a Catalunya un Sant Joan, tot i així vaig menjar la meva coca a Saragossa per sentir-me més aprop de la meva terra.

Des del PSC de Viladecavalls hem intentat fer de pont entre el veí afectat per les obres i l'Ajuntament. No se si hem pogut millorar gaire la situació per tal de promoure el diàleg i no haver d'arribar als tribunals, però cap de les dues parts implicades pot dir que no hi ha hagut bona voluntat per solucionar el conflicte. Hem proposat de que tant l'arquitecte del consistori com el del veí en qüestió fessin un informe comú després de veure les proves aportades per ambdues parts. Ara són ells qui han de decidir si accepten la proposta, si tornen a retomar la via del diàleg o si deixen que decideixi un jutge. El que si creiem de tot cor i així els hi vam fer arribar als senyors Homs, Garcia i Faure, es que aquesta onada de denúncies no beneficia a la imatge del poble, però tot i així haig de dir que no els hi sembla preocupar gaire. De fet en aquest sentit es va arribar a comentar: “Tots els Ajuntaments tenen denuncies, nosaltres hem guanyat algunes i hem perdut altres, es lo normal i sempre hi ha hagut, el que passa es que abans la gent no s'assabentava”.

En el que respecta al darrer ple extraordinari, comentar que el que va semblar extraordinari es que va ser un ple normal, es a dir curt, tranquil i sense crispació. Una calma tensa deien alguns, ja que corren rumors de que alguna cosa grossa està a punt de passar a l'Ajuntament. En aquest sentit, el que jo se es que de moment tots són això, rumors i per tant tampoc perdré temps en valorar-los.

Finalment comentar-vos que les JSC de Viladecavalls hem renovat la nostra executiva i que hem passat de 4 a 7 afiliats en un any.
Ha estat un any complicat ja que érem casí bé nous en aquest Món i no només hem consolidat l'agrupació, sinó que hem estat al peu del canó amb dignitat i orgull en els moments complicats viscuts per la crisis del PSC al municipi, vam ser els únics referents socialistes a Viladecavalls durant uns mesos i vam ajudar a construir la nova agrupació del PSC. Ara ens toca treballar de valent al municipi i a la comarca.
Si algú vol formar part d'aquest projecte es pot posar en contacte amb qualsevol membre de l'executiva que ha quedat d'aquesta manera:
1er Secretari Manel Martínez
Sots 1er Secretari Carles Navarro
Secretari d'organització Josep Rubio
Secretari de política municipal Xavier Rubio
Secretari de comunicació Marc Gonzalez
Secretari de dinamització i participació Alfredo Vega