divendres, 28 de novembre del 2008

La nova piscina munipal


Fa 10 dies una veïna del poble feia 16 anys. Suposo que en un poble de 7000 habitants casi cada dia hi ha algú que fa anys, però en aquest cas des de les JSC li volíem regalar quelcom especial. El seu nom Sarai Gascón; el regal un homenatge especial, anomenar la nova piscina municipal: Piscina Municipal Sarai Gascón.
Els motius son clars, una nedadora de renom que dona prestigi al nostre poble es la millor candidata per tenir aquest honor. Però es que a demés Sarai Gascón es un exemple de sacrifici, tenacitat i treball; la nostra veïna pateix una amputació en el seu avantbraç esquerre amb lo que encara diu més a favor en nom seu.
Així doncs li vam portar la nostra inquietud al partit socialista de Viladecavalls on va agradar molt la idea. En Quico es va posar a treballar en la proposta per tal de portar-la al ple, jo em vaig reunir amb en Lluís Soler i amb el Carles Rodríguez i més tard vam rebre el vist i plau de la família Gascón, del Club Natació Terrassa, de la Federació d’Esports amb Discapacitat Física i inclús del CPE ( Comitè Paralímpic Espanyol). De fet, tant el Lluís com el Carles, van dir-me que no veien amb mals ulls la proposta i que l’aprovarien sempre i quant la Sarai estigués d’acord i la resta del seu grup ho recolzés.
Ahir dijous, però el fred sembla que va congelar las idees a més d’un. ERC i IC-V es van abstenir perquè segons ells, la piscina es de tots i totes i per lo tant no ha de portar el nom de ningú. Suposo que també es de tots i totes la plaça Coronel Busquets o també la plaça Jordi Torras. Que ningú em mal interpreti, jo estic encantat de que aquesta última porti el nom del Jordi, una persona exemplar que es va desviure pels nens i nenes del poble ( entre ells jo) i que va morir d’una terrible i inesperada malaltia. Només ho poso com a exemple de que no passa absolutament res per fer aquest homenatge, tothom ho entén i les famílies estan encantades.
La PVA va votar en contra pel mateix motiu i la bomba aniria en la resposta del grup de CiU encapçalada per qui diuen que es un il·lustríssim alcalde ( jo ho dubto). En Sebastià va dir que votarien en contra ja que era massa d’hora per fer-ho i que abans s’hauria de veure quina projecció tenia aquesta nedadora.
Increïble. Que ha de fer algú perquè se li reconeixin els seus èxits? Segons l’Alcalde del municipi no hi ha prou amb ser campiona del món en 100 metres braça, medalla de bronze en 200 metres estils ( campionats del mon), recordwoman europea en aquestes dues modalitats i medallista de plata paralímpica. S’ha de veure cap a on va el seu futur i si arriba a ser una nedadora de renom.
Ho sento, em vaig indignar. Vaig sortir emprenyadíssim del ple perquè estic fart de les actituds prepotents del mestre seminarista. També decebut per la actitud dels companys de ERC i IC-V que primer diuen una cosa i després un altre i finalment per les raons que es van donar a la comissió informativa i que ningú es va atrevir a dir ahir.
La part positiva però, es que les JSC ja comencen a treballar pel municipi no només amb queixes de tot allò que va malament ( que per desgràcia a Viladecavalls son moltes coses) sinó que també fent propostes coherents i beneficioses pel poble, encara que alguns no vulguin o no els interessi veure-ho.