dimecres, 29 de juliol del 2009

Regina Parellada, nova alcaldesa de Viladecavalls

Ahir es va celebrar el ple extraordinari per escollir al nou alcalde de Viladecavalls després de la trista defunció de Sebastià Homs.

IC-V va presentar com a alcaldable a en Joan Olivares i CIU a Regina Parellada, els altres grups municipals amb representació a l’Ajuntament no van presentar cap candidat. La votació va ser a mà alçada i l’escollida en aquest cas va ser la representant d’Unió amb 6 vots, es a dir, els de CIU.

Amb aquests resultats la primera sensació es que tot continua igual. Els mateixos responsables de la situació caòtica a Viladecavalls continuen governant, però si ho mirem amb detall hi ha tres aspectes a valorar:

1) Es trenca el pacte amb els dos regidors no adscrits. Això demostra que el pacte es va fer entre persones i no entre partits quan aquests dos regidors eres els representants del PSC al municipi. En cas contrari, el trencament del pacte vindria donat per una pèrdua de confiança i CIU hauria de donar explicacions.
2) L’Alcaldesa es d’Unió. Aquest detall no tindria gairebé importància si no fos per l’actitud del nou regidor, el senyor Josep Faure. Em va sorprendre molt el seu posat trist, decebut, perdut. Enfonsat perquè ha d’escollir entre seguir com a Gerent de Viladecavalls Multigestió o continuar de regidor. Sembla ser que si decideix continuar en la gerència de l’empresa municipal, el seu acomiadament seria imminent i en cas de ser el nou regidor, el seu sou només seria d’uns 300 euros. La divisió en tot cas entre Convergència i Unió al municipi sembla clara, amb lo que la crispació encara pot ser mes evident a partir d’ara.
3) CIU governarà en minoria. Possiblement per confiança en un nou model de govern per part d’Unió o molt probablement per prepotència han decidit anar solets en aquesta aventura. Això per altra banda es bo pel municipi ja que per tirar endavant els nous projectes hauran de buscar aliances i aquestes no han de ser sempre les mateixes, amb lo que en les noves decisions que prenguin hauran de contar amb els altres grups municipals i per tant amb ideologies diferents que representin a la part del municipi que no podia decidir fins ara. L’aspecte negatiu, per CIU, es que no tots els projectes que presentin s’aprovaran i en cas de que la crispació torni a la Casa Gran, sempre pot ahver-hi una moció de censura.