dimecres, 29 de juliol del 2009

Regina Parellada, nova alcaldesa de Viladecavalls

Ahir es va celebrar el ple extraordinari per escollir al nou alcalde de Viladecavalls després de la trista defunció de Sebastià Homs.

IC-V va presentar com a alcaldable a en Joan Olivares i CIU a Regina Parellada, els altres grups municipals amb representació a l’Ajuntament no van presentar cap candidat. La votació va ser a mà alçada i l’escollida en aquest cas va ser la representant d’Unió amb 6 vots, es a dir, els de CIU.

Amb aquests resultats la primera sensació es que tot continua igual. Els mateixos responsables de la situació caòtica a Viladecavalls continuen governant, però si ho mirem amb detall hi ha tres aspectes a valorar:

1) Es trenca el pacte amb els dos regidors no adscrits. Això demostra que el pacte es va fer entre persones i no entre partits quan aquests dos regidors eres els representants del PSC al municipi. En cas contrari, el trencament del pacte vindria donat per una pèrdua de confiança i CIU hauria de donar explicacions.
2) L’Alcaldesa es d’Unió. Aquest detall no tindria gairebé importància si no fos per l’actitud del nou regidor, el senyor Josep Faure. Em va sorprendre molt el seu posat trist, decebut, perdut. Enfonsat perquè ha d’escollir entre seguir com a Gerent de Viladecavalls Multigestió o continuar de regidor. Sembla ser que si decideix continuar en la gerència de l’empresa municipal, el seu acomiadament seria imminent i en cas de ser el nou regidor, el seu sou només seria d’uns 300 euros. La divisió en tot cas entre Convergència i Unió al municipi sembla clara, amb lo que la crispació encara pot ser mes evident a partir d’ara.
3) CIU governarà en minoria. Possiblement per confiança en un nou model de govern per part d’Unió o molt probablement per prepotència han decidit anar solets en aquesta aventura. Això per altra banda es bo pel municipi ja que per tirar endavant els nous projectes hauran de buscar aliances i aquestes no han de ser sempre les mateixes, amb lo que en les noves decisions que prenguin hauran de contar amb els altres grups municipals i per tant amb ideologies diferents que representin a la part del municipi que no podia decidir fins ara. L’aspecte negatiu, per CIU, es que no tots els projectes que presentin s’aprovaran i en cas de que la crispació torni a la Casa Gran, sempre pot ahver-hi una moció de censura.

7 comentaris:

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Manel,

Només una puntualització sobre aquests 300€ als quals et refereixes. En aquests moments les retribucions dels regidors de l'equip de govern són sensiblement superiors a 300€, i em remeto al ple extraordinari de juliol de 2007. Desconec si el nou equip de govern en minoria té alguna proposta de canvi en les retribucions als càrrecs electes. Desconec formalment quins regidors s'incorporaran a dedicació exclusiva a l'ajuntament de Viladecavalls. Un cop aquests dos aspectes estiguin clarificats (de moment només m'arriben rumrors) podrem tractar aquest tema amb fonament. De moment tot són especulacions.

Salut, blocs i bon estiu!

Anònim ha dit...

En el pleno de eleccion de alcadesa, el Joan Olivares dio toda una leccion de categoria politica en contraposicion con la apatia, desencaje,claudicacion incluso mal gusto por parte de los de siempre.

Pedro ha dit...

Que tal Manel,
Saps alguna cosa del tema de Transports Generals de Olesa,sembla ser que algunes freqüències se les passen i no hi ha cap mena de control de qualitat,
al menys que jo sàpiga últimament
tinc queixes sobre tot de la gent jove del poble que estan una mica "mosca" últimament. Es parla molt del malics dels polítics i poc de la serietat de serveis al poble,seria bo que la gent sàpigues que el transport públic es un dret del ciutadà.

Anònim ha dit...

Manel te falta mucha experiencia en politica ya que lo que dices son verdades amedias, no se si por desconocimiento o bien por ignorancia, ya que existe un pacto secreto con esquerra y ya veras como vuelven a contratar a tu tio el Molina y no por ganas sino porque lo ha pedido asi esquerra (el confesor felix que esta detras)y en cuanto a Faura es normal que este triste y no por lo que tu dices sino porque le unia una gran amistad con SEBASTIA y supongo que no le ha gustado mucho suplirlo por las circunstancias sucedidas, ya que el no se siente culpable de lo sucedido pero si triste, al contrario de otros que con su mala fe destrozaron la vida de una persona y la de su familia y todo por puro protagonismo y intereses.

Manel Martinez ha dit...

Respostes als comentaris:

Lluis: Es certa la puntualització que fas. Fins i tot es pot donar el cas de que el Faure tinguès una tinencia d'alcalde amb lo que el sou s'incrementaria considerablement. Haurem de veure com queda el cartipas.
Anònim 1: L'actitud d'en Joan Olivares va ser per treure's el barret. Si finalment se'n va al acabar la legislatura el trovarem a faltar
Pedro: Precisament aquest tema el vam tractar a la darrera reunió del PSC. El tema del bus, l'enllumenta de carrers o la recollida de la brossa són temes que ens preocupen especialment i intentarem, encara que sense tenir representació a l'Ajuntament, fer força per millorar aquests serveis.
Anònim 2: Es cert que em falta experiència política, però no per lo que tu indiques. Em falta experiencia dins de l'Ajuntament ja que només en el dia a dia del consistori adquireixes taules i coneixements que ara no tinc. Lo que tu em dius es rumorologia i no m'interessa gens. Això no es inexperiència, es fer les coses de manera diferents. De rumors i acusacions alguns ja estem farts.

Bon estiu a tothom!!!

Salut, socialisme i República

Manel Martinez ha dit...

He rebut un comentari que no el publicaré sencer, però si la primera part:

" Manel contràriament al que opina el anònim del dia 29 a les 23,29h, crec que la cara del Faura és pel que li ve a sobre".

No et puc publicar lo següent ja que crec que es éticament incorrecte, espero que ho comprenguis

Anònim ha dit...

Manel, en de diari de Terrassa d'avui escriu el Quico, penso que necesita unes bones vacances...