dimecres, 23 de febrer del 2011

Jugar amb el temps

>

Jugar amb el temps es perillòs y més en política. L’esperit de fer política es o hauria de ser escoltar a la gent i gestionar/organitzar de la millor manera possible la comunitat i els recursos que genera. Una bona decisió es construir vivendes a preu protegit ( ja siguin de lloger o de compra) i posar-les a dispossició d’aquells que tinguin dificultats per accedir a una, ja sigui per juventut, tercera edat o per manca de recursos econòmics generats per exemple a causa d’una crisis com l’actual.

Lamentablement en Viladecavalls s’ha obviat part d’aquest esperit possiblement per la proximitat d’unes eleccions i s’ha decidit jugar amb el temps.

El primer error ja va ser enfocar els pisos de Viladecavalls Multigestió, tant els del Carrer Orenetes com els de Can Tries, exclusivament als joves del poble i problemes hem tingut per omplir sol·licituts. Ara cal veure si tots els candidats acaben per exercir el seu dret a adquirir un habitatge o per l’excès del preu final o pel pis que se li otorgui al sorteig decideixen optar per alguna altre opció.

El segón error i més greu es com he dit abans jugar amb el temps. Sembla ser, encara que ningú ho reconeixerà i es posaran mil excuses, que s’està deixant pasar els dies per sortejar els pisos lo més proper possible a les eleccions del Maig. D’aquesta manera la idea original de construir pisos sense ànim de lucre per beneficiar a una part de la població es desvirtua considerablement per causes totalment partidistes que res tenen a veure amb la gestió del municipi i molt amb uns vots que puguin posar coixins a les cadires de la Casa Gran que alguns els hi tenen gran estima.

Però lo pitjor no es el mal moral, sinó el perjudici que s’està fent a alguns dels candidats. Se de persones que porten mesos pagant un lloguer esperant l’adjudicació final dels pisos. Un cop puguin accedir i començar a pagar la hipoteca hauran perdut els diners del pis actual de lloguer ja que els podrien haver invertit en el nou al que volen accedir. I no només això, amb una bona gestió els pisos haurien estat acabats i adjuducats abans del Juny de 2010 amb lo que els adjudicataris s’haguessin estalviat l’augment de l’IVA. Augment per cert que Viladecavalls Multigestió no va pagar ja que els materials i les empreses contractades van ser pagades abans de la pujada de l’impost.

Es per això que des del PSC volem incidir a l’equip de Govern que acceleri el procés d’adjudicació als pisos de promoció municipal i sigui, pel bé de tots, més efectiu, més coherent i menys propagandístic en les seves decissions.