divendres, 26 de novembre del 2010

Sensacions al Sant Jordi

Ahir el PSC va realitzar l'acte central de la Campanya a les eleccions autonòmiques de Catalunya. L'acte presentat per la Rosa Maria Sardà va omplir amb prop de 20.000 persones el Palau Sant Jordi que a la veu de "visca, visca, Catalunya Socialista" donaren pas als parlaments.

El primer de tots va ser en Jordi Hereu, alcalde de Barcelona, que va donar el suport a la candidatura encapçalada per Jose Montilla en nom de tots els alcaldes socialistes per la tasca realitzada els darrers anys per la Generalitat i també pel Govern d'Espanya liderat per Zapatero. Uns anys, va recordar Hereu, en que tot i la crisis, els Ajuntaments han tingut més autonomia que mai i s'han pogut impulsar projectes ambiciosos i no s'ha escatimat en ajudes socials. Cal recordar les escoles, escoles bressols, FEIL, hospitals i CAPS ( entre altres) que el govern del Tripartit ha realitzat a Catalunya.

El següent torn de paraula va ser per la Carme Chacón que va criticar durament el "joc" del PP on una tal Alicia Croft es dedicava a disparar inmigrants, així com el video de CIU on hi surt un lladre robant a Catalunya. Aquest video la Carme el va analitzar minuciosament per veure la cara del lladre i va arribar a la conclusió de que "el lladre que roba a Catalunya era en Millet, es en Millet qui a robat a Catalunya!" Tampoc es va oblidar del video fet per les JSC on es veu com anar a votar pot ser orgasmic i va asegurar que ella està encantada d'anar a votar i ho farà amb joia i alegria, però tampoc cal pasar-se, " les JSC no han necessitat atacar a ningú per identificar-se a ells mateixos però s'han passat tres pobles" va dir entre riures. I es que els socialistes reconeixem els nostres errors, només així es pot avançar. Ahir, però també era el dia internacional contra la violencia de genere i la ministra de defensa va fer part del seu discurs recolzant i donant forces a les dones víctimes de la violencia masclista a donar un pas endevant. Va ser sense dubte el moment més emotiu de tota la nit. Bravo Carme, ahir et vas guanyar encara més el meu afecte.

El tercer en pujar a l'atril va ser l'ex President Felipe Gonzalez. En Felipe va donar una lliçó magistral d'economia, de política nacional, d'humanitat, de socialisme. Només començar ja va dir que ara amb 68 anys i amb un any més que els proposats pel PSOE per jubilar-se, tenia mes ganes que mai de treballar, de sentir-se útil. Va recordar que el model a seguir tant per CiU com pel PP era el Tigre Irlandés ( aquell que ara ha quebrat) i que ara segueixen el de Cameron a Anglaterra. Polítiques liberals on es paguen pocs impostos i on les diferències socials son cada cop més radicals. Va recordar que durant la meitat de la seva vida li van prohibir votar i que el temps que li queda mai deixarà de fer-ho. També va resumir el moment que l'economia europea está vivint: " hubo un momento en que los grandes bancos se encontraron en serias dificultades por explotar la burbuja inmobiliaria y pidieron ayuda a los Gobiernos. Estos hicieron inyecciones económicas muy importantes para salvarlos y ahora se quejan a los Gobiernos del déficit que sufren precisamente por haberles ayudado" Sol·lució: Control de la CE als bancs i no al revés.

El President Montilla va defensar l'acció de Govern i els Fets socialistes vers a les paraules de CiU: 137 CAPS, 8 centres sociosanitaris, 4645 places de residència, 9 nous hospitals, 3330 Mossos d'Esquadra més, 32 noves comissaries, línia 9 del metro, Aeroport de Lleida, presó Els Llenoders, la nova dessalinitzadora del Llobregat, etc, etc, etc. Montilla es va definir com un mur davant el tsunami capitalista, davant la tempesta de polítiques de dretes que venen de la mà del PP i de CiU. Polítiques que amaguen acomiadaments de treballadors públics ( 20%), retallades socials,... Pogressista i calmat es va veure a Montilla, la calma de la tranquilitat de ser treballador, honest i tenir les idees clares.
Ahir vaig veure al millor Montilla dels darrers anys!

Finalment el President Zapatero va recordar lo dificil que es governar i encapçalar un projecte, amb lo que va destacar lo complicat que ha de ser governar amb dos socis de govern. Zapatero va remarcar la gran negociació del PSC per defensar l'Estatut " Montilla va en serio", i aconseguir per Catalunya la major capacitat d'autogovern de la seva història. Així també va recordar que CIU o pactarà amb el PP o ERC. Dos postures enfronatades i que res tenen a veure i ho faran per aconseguir el poder, l'única cosa que els interesa. Si volem una Catalunya amb capacitat d'unir i treballar conjuntament amb Espanya, amb l'Espanya de les autonomíes i no una España, si volem una Catalunya progressista, treballadora i d'esquerres, aquesta es la opció del PSC, la opció del President Montilla.

Bé espero veure-us a tots diumenge i que experimenteu la sensació ( no se si orgàsmica o no) de votar, i si voteu progrés, si voteu transparencia, si voteu honestetat i treball, en resum si voteu PSC, junts ho aconsegguirem!