dijous, 2 d’octubre del 2008

JSC- VILADECAVALLS (2a part)


Aqui teniu el meu parlament aproximat del dissabte passat:

Hola bona tarda, en primer lloc m’agradaria donar les gracies a les JSc del Vallès Oest per tot el suport que ens han donat per fer aquest pas cap endavant. Especialment a la Sonia i al Xavi. També al Pere Navarro i al Quico per donar-nos suport en aquest dia tan especial.

En els temps que corren a vegades es mes fàcil quedar-se a casa i criticar des de el sofà o simplement veure les coses venir i esperar que canviïn. A nosaltres que estimem el poble, això es fa molt difícil. El govern de CiU+Pva esta portant unes polítiques autoritàries, basades en l’especulació i amb una aposta nul·la per les polítiques socials, deixant sovint als joves a un cantó. Es per això que desprès d’estar involucrats en 1000 històries hem decidit donar la cara sense por i crear les JSC de Viladecavalls.
Ahir un amic hem preguntava que m’aportava la política si sempre semblava que tot em donava mal de cap.
Potser em va la marxa, potser soc un idealista romàntic fora d’època o potser simplement crec que les coses es poden fer d’una altra manera per sortir beneficiats tots/es. No ho se, però si se que em sento tranquil al lluitar per allò que crec.

El principal objectiu que tenim en aquesta aventura es aprendre, sobretot aprendre per poder aportar coses noves i intentar canviar aquelles que no ens agraden. Som joves i per tant la societat no només del present sinó del futur, així que qui millor que nosaltres per saber com volem viure, com volem que sigui la nostra societat. I nosaltres volem una societat socialista.

Però es obvi que això encara ens queda una mica lluny i que 4 no podem lluitar amb tot això, però si a sumar amb els companys de Terrassa, Rubí, Ullastrell...es d’aquesta manera que podrem fer força.

De moment on si podem actuar ja, es a Viladecavalls que es el que coneixem. Espero que ningú ens vegi amb por, encara que en un poble tot se sap i ja han arribat veus de que més d’un està molt nerviós. Si els partits de dretes cada cop tenen menys joves afiliats potser es per alguna cosa...El que deia, que ningú ens vegi amb por, venim per aportar, per col·laborar en tot allò que podem. No volem destruir el poble, simplement volem un poble millor.

Aquesta frescor que volem portar a Viladecavalls, no només va dirigida als que manen actualment. També als nostres companys del PSC. Vam patir una bona davallada a les darreres eleccions municipals i creiem necessari canviar coses, canviar també la nostra manera de fer per poder ser mes propers i sobretot més vàlids pel poble. Creiem que aquesta es una bona eina per fer pressió als “grans” i alhora aportar noves idees, inquietuds i... jovent. Es necessari apropar als joves a la política ja.

La societat té una visió de nosaltres com a aquells que juguen a la play, fumen canutos i passen de tot. En canvi, en realitat som els que lluitem a la universitat cada dia, paguem hipoteques amb sous de 1000€, estem mes preparats que els nostres jefes... però seguim sent a ulls de la societat els dropos, els drogoaddictes, i els consumistes. Aquesta visió es la que volem canviar. Involucrant-nos en la política, en el poble, en el teatre, el futbol, en concerts, en lluitar per un transport públic digne o... com avui, amb un pica pica sense alcohol

I abans d’anar al pica pica i per acabar vull agrair la assistència dels amics, dels companys i de tot aquell que ens ha vingut a donar suport avui. Espero que no només ens veiem en aquests actes i que ens veiem també en els plens, en les reunions... i sobretot que confieu en nosaltres. Hem lluitat molt per estar avui aquí i si hem tingut el suport incondicional d’alguns de vosaltres, sobretot de la nostra família. Ara el demanem de tots i totes.


Moltes gracies, salut i com deia Achero Mañas: “ Volem canviar el mon, però si no podem al menys intentarem que el món no ens canvií a nosaltres”.