dimecres, 23 de setembre del 2009

Festa de la Rosa

Aquest diumenge es va celebrar a Gavà la ja tradicional Festa de la Rosa Socialista que enguany feia 20 anys.
En ella vam participar membres de l'executiva local, afiliats i simpatitzants de Viladecavalls omplint un autocar de 40 places. No vull entrar en comparacions amb anys anteriors, però després de la crisis que va viure el PSC que va finalitzar amb la ja coneguda dissolució de l'antiga executiva, l'unió existent en aquests moments es va veure reflectida en aquest acte.
La Festa de la Rosa va començar amb “ la rebuda” dels treballadors i treballadores de Roca i Nissan que s'han vist afectat per les ERO, rebuda que va gestionar el Ministre Corbacho mantenint una breu reunió amb els respectius portaveus dels dos grups. Després els pica-pica organitzats per cada agrupació, els discursos polítics centrats en aquests temps de crisis de l'Alcalde de Barcelona Joan Hereu, la Ministra de defensa Carme Chacon, el molt honorable President de la Generalitat José Montilla i el Ministre de Foment Pepe Blanco. Per acabar el dinar de germanor i la tornada a casa.
Un acte que va reunir prop de 25.000 persones i que va servir per retrobar amics d'altres agrupacions i en el meu cas, també de les JSC. Un acte que obre el curs polític, potser un dels cursos mes esperats pels socialistes ja que tenim a les nostres mans l'oportunitat de treure a Espanya i a Catalunya de la crisis que potser ja dura massa.
A Viladecavalls però, aquest curs s'obre amb més incògnites que mai un cop superada la trista mort d'en Sebastià Homs i el trencament del pacte de Govern d'Unió amb els dos regidors no adscrits. De moment s'ha obert amb les males praxis de sempre, obvi per altra banda ja que qui està al capdavant del Consistori es el mateix partit de sempre. Unes males praxis que passen per no informar i per centrar el proper ple de l'Ajuntament en l'establiment dels nous sous dels regidors. De projecte polític no en sabem res, potser perquè a ells tampoc els importa gaire. La prepotencia dels nacionalistes catalans no té límits. Molt convençuts han d'estar de cara a les properes eleccions per donar l'esquena al poble un altre cop i mantenir dos únics arguments polítics contradictoris entre sí: La beatificació d'en Sebastià per un lloc i la crítica ferotge i destructiva a la mateixa persona per l'esquena. Molt malament d'idees han d'estar tant Unió com els dos regidors no adscrits per fer política únicament amb la memòria d'un home mort... potser es pensen que els demés no tenim precisament memòria.
El PSC de Viladecavalls, en canvi, ja està treballant en el proper programa electoral amb propostes innovadores i amb la única intenció d'apropar la política a les persones i fer-les partícips d'una nova manera de fer atractiva i engrescadora. A tots aquells que ens vulgueu ajudar, vulgueu formar part de la militancia del PSC o de les JSC o simplement fer-vos simpatitzants, ens podreu trobar a la seu de l'Agrupació situada al C/ Antoni Soler i Hospital al costat de la Caixa de Terrassa.
Salutacions i els meus millors desitjos per aquest nou curs que comença!!!