divendres, 25 de setembre del 2009

Coses que ahir intuíem i avui sabem

El ple d’ahir va aixecar moltes expectacions per esbrinar quina seria la tònica del que queda fins que se celebrin les properes eleccions municipals. Va ser un ple de gairebé 30 punts en els que si el present analitzava els actes, les mocions, les votacions i els gestos dels nostres representants podia desxifrar les incògnites que ahir van quedar resoltes. Per no avorrir al lector faig un esquema de les coses que com diu l’article ahir intuíem i avui sabem:

a) La senyora Regina Parellada no sap governar. Tenim una alcaldessa que després d’un munt d’anys com a regidora no sap quin es el procés a seguir en un ple. Es va equivocar alhora de donar els torns de paraules als grups municipals i en el procés de les votacions en al menys 8 punts.
b) La senyora Regina Parellada es prepotent. Cada cop que es va equivocar ho va solucionar dient: “ es el primer dia el següent ja ho farem millor” tot rient per sota del nas. Miri senyora Regina la situació de Viladecavalls es crítica, no es pot permetre el luxe de tenir a la màxima representant del consistori pensant en que demà ja ho farem millor. Les solucions i les bones maneres es necessiten avui i no demà.
c) Qui governa es Unió. En un dels punts alhora de donar la paraula, l’alcaldessa es va dirigir al seu company Raso dient: “ pel grup de Convergència alguna cosa a dir.... vull dir pel grup de CIU alguna cosa a dir”.
d) Unió deprecia a Can Tries. Paraules textuals d’en Raso: “El bus llançadora del dissabte uneix el Casc Urbà amb la barriada de Can Tries”. Can Tries ja no es un barri o una urbanització, ara es una barriada, o potser es que es en això en el que ho volen convertir.
e) Unió no governa sola al municipi. Ahir es va veure clarament un pacte encobert entre CIU, PVA i els dos regidors no adscrits. Van ser aquests dos grups, entenent que els dos no adscrits actuen com a grup, qui van aprovar els punts presentats per CIU. Primer un i després l’altre s’alternaven el vot afirmatiu, deixant espai per votar en contra algunes coses de cara a la galeria.
f) ERC i ICV continuen fent la seva feina d’oposició. Al contrari del que s’havia especulat en alguns espais, ERC continua la seva feina de fer oposició constructiva sense haver pactat amb CIU.
g) Sous i sous. El Faure cobrarà el mateix que en el seu antic càrrec de gerent de Viladecavalls Multigestió. Al contrari que el Quico penso que el sou com a càrrec públic ha d’estar directament relacionat amb la feina que es fa i al Faure no li han donat responsabilitats com per tenir un sou tant alt i a jornada completa. Es mes, estic convençut de que ha estat una compensació política que ha fet Unió per mantenir una mica d’unitat dins del seu propi partit. En poques paraules, el Faure s’ha venut per un sou que ha comprat Unió amb els diners de tots
h) En Quico continua amb el seu poc talant habitual. Els pocs escrúpols del personatge van arribar al punt de presentar una moció amb l’ànim de culpabilitzar a l’equip de govern de la mort d’en Sebastià Homs. Una moció que interfereix amb el treball que realitza fiscalia i que posa de relleu l’ànim de guanyar vots a costa d’autoproclamar-se defensor de l’Alcalde i beatificar-lo. Per qui no el conegui, aquest es el mateix que encara no fa un any descrivia les maneres de fer d’en Sebastià de dictadores i talibanes. Es cert que qui escriu també en mes d’una ocasió va descriure alguns actes de dictatorials, però la diferencia radica en que jo no pretenc beatificar al Sebastià, simplement demano respecte per la persona i per la família. Deixin descansar en Pau a qui ja no es pot defensar i dediquin-se a fer política. El poble ho necessita.

26 comentaris:

Lluís Soler Turu ha dit...

Hola Manel!

T'agraeixo les paraules que dediques al grup municipal d'Esquerra. Com ja he explicat diverses vegades, la nostra lectura dels resultats electorals és que aquesta legislatura la gent d'ERC-Viladecavalls hem de treballar políticament per al poble des de l'oposició, i ho estem fent amb rigor, seriositat i de forma constructiva. Aquest és el nostre compromís fins el maig de 2011.

Sento decebre els conspiradors anònims. No hi ha cap pacte ocult entre Esquerra i CiU.

Cuida't!

Manel Martinez ha dit...

Hola Lluís!

Saps que intento sempre ser el mes honest possible en tot el que escric i aquesta vegada també ha estat així. Quan la feina dels regidors, siguin del color que siguin, es la correcta s'ha de dir, de la mateixa manera que es critica quan no ho es.

Una abraçada

Coronel Busquets ha dit...

Benvolgut Manel,
a) Totalment d'acord.
b) Totalment d'acord.
c) Totalment d'acord.
d) Totalment d'acord.
e) Ho veig diferent.
No sé que farà la PVA, però crec que els teus ex-companys no tenen cap pacte ocult amb Unió. Seria absurd, a més que es nota quan parlen que no és així.
Que hagin votat en un sentit similar al de l'equip de govern te la seva clau, però crec que es donarà molt poques vegades. El que hi haurà més, crec, és un enfrontament brutal entre la Regina i el Quico.

f) Totalment en desacord.
Mai, ERC i IC, han fet una oposició constructiva. Ara el que fan és dissimular.
Van participar de primera hora en el desprestigi continu del Sebastià i van participar de primera hora en els plans per treure'l de l'alcaldia.
Que ara necessitin dissimular és comprensible, sobretot quan no arrisquen res.

g) No ho veig així.
El Josep Faure no ha sortit precisament guanyant amb el canvi. Com et dic en el meu blog, crec que està fent un acte de responsabilitat.

h) No ho veig així.
La basura llençada sobre el Sebastià, volent fent creure a la gent (i no ho poden negar pq hem estat molts veïns testimonis) que la Fiscalia tenia alguna cosa a veure amb la tragèdia del Sebastià, fa que molta gent estigui indignada amb aquesta actitud.
Comprenc al Quico, doncs el que s'ha fet és immoral.
Ara -i no ho dic per tu- els mateixos que el van calumniar demanen respecte i silenci. Què curiós, no?
Estic d'acord en que s'ha de tenir respecte i cal aparcar el tema, però la ferida està oberta, entre altres coses pq no s'ha respectat la memòria del Sebastià en cap moment.
La Regina ha entrat a governar com si hagués guanyat unes eleccions.
No se li ha fet un homenatge o un record decent i la misa es proposa fer-la al novembre.
Això és normal per qui ha fonamentat la seva legitimitat en el desprestigi del Sebastià.
No se li pot demanar a qui va estar al seu costat que no estigui indignat i el Quico te tot el dret a estar-ho.

Atentament,
Coronel

Carles Rodríguez ha dit...

Hola Manel,

No cal dir que ICV tampoc tenim cap pacte amb CiU, com no ho hem tingut mai. El nostre projecte de poble és diferent al de CiU, i per això després de molts anys seguim a la oposició.
L'ànònim busquets, de què he de dissimular?

Salutacions,

Anònim ha dit...

veo que aun existe el sr Carlos Rodriguez y que nos manifiesta que sigue en la oposicion, debe ser que tiene trabajo en controlar su partido para no perder el primer lugar ya que debe estarle todo bien lo que ocurre en el Municipio ya que ni modifica el bloc ni da opiniones de nada.

Manel Martinez ha dit...

Hola Carles,
Com ja he dit al darrer ple va quedar molt clar la postura de cada partit. Es mes i com a crítica a tots, en ocasions va semblar mes que estaveu fent campanya electoral que treballant en el ple.

Anònim:

Els blogs son espais d'opinió personal, no de partit on crec que tots escribim amb bona voluntat segons el temps que disposem. De totes maneres et recomano que et llegeixis l'últim article del Carles.

Manel Martinez ha dit...

He rebut un comentari que no he tingut mes remei que rebutjar. Ho sento ja vaig explicar que aquest blog no es el "salsa rosa", segurament si l'anonim vol que es publiqui el missatge te dos opcions:
a) enviar-lo al diari Avui o al Coronel busquets
b) Identificar-se correctament al meu blog
Moltes gracies

Carles Rodríguez ha dit...

Anónimo gracias por valorar tanto mi opinión y criterio. Tranquilo que seguiré expresándome dónde, cuándo y como considere oportuno.
Un saludo!

maripau ha dit...

Enhorabuena a todos, quería decir a todos los identificados.
He leído los "anónimos" que comentas como sitios donde escribir burradas bajo el paraguas del anonimato. Todos sabemos quienes son, la verdad es que dan pena, ¿tantos remordimientos tienen que solo saben insultar y blasfemar?.
Siempre he pensado que en la vida has de ser consecuente, afrontar de cara los triunfos y los fracasos, el que no lo creo así que reflexione un poquito.
Saludos

Manel Martinez ha dit...

Hola Maripau!

Totalment d'acord amb tu.

Per cert, moltes felicitats!!!!

maripau ha dit...

Gracias wapo, me parece que son 24,5, más o menos.
Un besote

Anònim ha dit...

La darrera cap d'àrea ha marxat de l'ajuntament.
Ja no queda ningú de l'època del Sebastià.
Cóm ho veus?
Qui li farà la feina a la Regina?
En dos mesos ha desmantellat l'equip sencer.
La gent no vol estar al costat d'aquest equip de govern i si poden marxen.
Us ho estan posant molt fàcil.

Anònim ha dit...

No creieu que la marxa de la cap d'àrea no ha estat positiva? Aquesta noia no ha fet res de bo, no ha tingut ni té aptituds per exercir aquest càrrec inventat per l'actual equip de govern , no ens hem d'oblidar que aquest equip de govern ja existia amb el Sebastià...Sembla com si ningú dels que ara estan al poder abans no hi fos. Perdoneu tots els problemes que hi han i la mala gestió feta fins ara tots són culpables la Regina, Raso, Griera, Valero Peralta i Faure inclosos. El Faure i el Valero per molt que intentin desmarcar-se dels 4 d'Unió voten a favor d'aquests en els Plens celebrats fins ara

Manel Martinez ha dit...

En referencia als dos darrers anònims:

Em sap greu però no se qui es la persona de la que parleu. No se a qui han despatxat i per tant no puc opinar sobre si la seva tasca la desenvolupava correctament o no.
El que no entenc es que si la diferència entre CDC i UDC es tan gran com dieu ( i sembla ser que teniu raó) encara vagin agafats de la mà.
Us posaré un exemple:
Quan va haver-hi la crisis dins del PSC a Viladecavalls, el Quico va defensar uns ideals i jo uns altres i cadascú va anar pel seu cantó amb valentia i amb la consciencia tranquila ( altra cosa es que el Quico després va cambiar d'opinió en molts aspectes ). Si a CIU hi ha dos corrents, crec que haurien de fer el mateix perquè sinó demostren aquestes tres coses:

COVARDIA
TOT ES VÀLID PER UNA CADIRA
EGOISME
o aquest altre:

CDC I UDC CONTINUA IGUAL D'UNIDA QUE ABANS.

P.D A qui han despatxat?

maripau ha dit...

Antes de hablar de despido habría que saber si es cierto o es una baja voluntaria. Supongo que la cap de area de la que se habla es la misma que hace muchos meses enviaba curriculums a la Gene para cambiar de trabajo (tal vez no le entusiasmaba lo que había a su alrededor).

Anònim ha dit...

Publicat per F. Garcia Cano:
""jueves 1 de noviembre de 2007
Petites aportacions locals al llistat de teories de la conspiració...

L’altra teoria conspirativa del personal de l’ajuntament de Viladecavalls contra l’alcalde es encara vigent i molt útil pel titular Sebastià Homs. Amb compta de la mateixa s’ha tret uns quants treballadors, que indemnitzats amb els diners dels impostos, son reconeguts com acomiadaments improcedents pel mateix Homs i tenen dret al paro subvencionat (amb frau per la hisenda pública).
Això li permet col·locar als seus amics als llocs lliures, i ho esta fent sense els preceptius concurs públics de places de treball. Te altres avantatges com l’intimidació de la resta del personal municipal, la majoria laboral amb contracte temporal, que davant de la situació queda sotmets a la seva voluntat mes enllà dels horaris i el serveis que pertoquen.
Aquesta teoria ets una troballa magnifica, agafant-se a la mateixa s’ha elaborat un guió que lliga a l’antiga secretaria municipal –que no va consentir l’abús i va demanar trasllat- com part de la conspiració que també te con personatge central a la portantveu d’ERC i fins i tot a l’antic company de Sebastià Homs , l’alcalde Felix Farré, també de CIU. El Felix es la peça obscura, oculta i tenebrosa de la conspiració orquestrada amb col·laboració d’altres com els socialistes, per fer la punyeta a Sebastià.""

Anònim ha dit...

Està clar que a la Regina no l'aguanta ningú i qui pot marxa corrent.
Aquest cas és claríssim, sobretot quan l'havien deixat sola sense els seus companys.
Haver d'aguantar tota sola a la Regina és demanar massa.

Anònim ha dit...

En cap moment s'ha parlat d'acomiadament. S'ha dit que la Susanna Salvador ha marxat (cap d'àrea de serveis a les persones), no se sap si per voluntat pròpia o per la pèrdua de la confiança que li tenia la Regina... i això amb la poca transparència que caracteritza a aquest equip de govern (elegit a les eleccions de 2007)no crec que canviïn d'estratègia...

Des de l'Ajuntament ha dit...

Aquí l'ajuntament tothom sap que la Susanna, el Toni i el Josep feien un equip.
La Regina s'ho ha carregat en un temps rècord.
Ens pensàvem que mantindria a la Susanna pq li feia tota la feina, però està clar que a la Susanna aquesta nova situació no li ha estat gens atractiva, per dir-ho suaument.
Aquí ningú sap què està passant i sense la Susanna creiem que la Regina no se'n sortirà. "No te idea de res" és la frase més escoltada.
Abans els treballadors sabíem qui ens manava i a a qui li podíem preguntar un tema. Ara no sabem ni ens atrevim a preguntar res als regidors pq si no ens quedem sense resposta al problema i se'ns suma més incertesa.
El Sebastià tenia molts defectes però era executiu i tenia als caps d'àrea com a nexe amb els treballadors. Ho feien millor o pitjor, però la relació era clara, fluida i constant.
Ara estem tots desorientats, desmoralitzats, preocupats i cabrejats.
Avui ens acomiadem de la Susanna i li farem un regal. S'ho mereix.
S'acaba una època que per nosaltres ha estat la millor.

Anònim ha dit...

Quan va passar la mort del Sebastià, ens vam quedar desolats.
Quan tot seguit i sense haver paït res el Toni va marxar, tots ens vam quedar en estat de xoc.
Ara, amb la marxa de la Susanna directament estem desfets.
Ningú entenem què carai està fent la Regina.

Manel Martinez ha dit...

Resposta als comentaris relacionats amb la marxa de la Susana Salvador:

Com he dit abans sembla ser que els partidaris de CDC mostren el seu rebuig a UDC, llavors no entenc que continueu al mateix govern.
Per altra banda estic en contra d'acomiadaments improcedents per un senzill motiu: el poble paga amb els seus impostos uns acomiadaments polítics.
Sembla ser que la Susana ha marxat ella, amb lo que en decisions personals jo no tinc res a dir. Son problemes de CIU i ells son qui els han de resoldre.
Acomiadament de Florido: Era un càrrec de confiança i un cost possiblement prescindible per l'Ajuntament. Si que haig de dir quelcom: no s'estimaria molt el poble quan no ha atornat a participar ni a passejar per Viladecavalls.
Tema blog del Quico: es cert que va haver-hi una cacera de bruixes al principi de la legislatura. Més enllà d'això no li dono cap credibilitat a algú que avui diu blanc i demà negre segons la seva conveniencia. Ell vol abanderar la veu del poble, però nomès escolta la veu que li convé en cada moment.
Un cop va escriure un article en el seu blog que es titulava: "Manel tu perfil queda mejor si estas cadallito". Prefereixo seguir el seu consell. Canvia tant de pensaments i tant ràpid que com he dit perd tota credibilitat. Per tant tinc coses millor ha fer que perdre el temps.
Moltes gracies

maripau ha dit...

Manel, he hecho un comentario en el blog de Lluis en el cual a los anónimos les llamo Antonio's/Toni, en el tuyo estoy por ponerle apellido "Busquets", (es que parecen el mismo y así es mas facil de recordar).
Sobre la marcha de Susana y visto uno de los comentarios de Toni Busquets en que habla del "equipo" formado por las FF y Susana, la verdad es que no me extraña que la chica marche aunque sea para estudiar. No ha de ser agradable que se te asocie a ese periodo de la historia de Viladecavalls.
En lo referente al Quico es increible, según con quien habla dice A o B, según convenga y donde dije digo, digo diego. Deseaba tanto "ser primer teniente de alcalde" que ahora tiene que disimular su estrepitoso fracaso, con una idolatración de la figura del anterior alcalde, no vaya a ser que alguien le pueda recordar porque fué expulsado del PSC. Tan solo has de leer lo que escribió en la "revista censurada", cuando era vox populi y hasta el equipo de gobierno lo reconocía, el seguía insistiendo en que no había facturas sin pagar, quizá no ha ido a los mismos plenos que yo... y eso que a mi no me dejaron ir a alguno.

Anònim ha dit...

Des de la marxa de la Susanna els tècnics d'esport, cultura, serveis socials,etc no deixen de plorar.Estan desolats, desorientats, no saben com tirar la seva feina endavant. Sempre trobaran a faltar a la persona que els ha guiat professionalment. No sé que faran ara aquests pobrets...

Anònim ha dit...

L'ajuntament ha gaudit en aquest darrers tres anys dels quatre millors gestors que hi ha hagut mai. Roger Mestres, Susanna Salvador, Toni Florido i Josep Faure. Volem que tornin, tot és mentida l'ajuntamnet té uns comptes sanejats i amb superhàbit gràcies a la seva gestió.

Anònim ha dit...

Hi ha gent per tot, com els comentaris de les 22:39 i de les 22:55, aquests o tenen carnets convergents, o són amics dels mals gestors o no coneixen la realitat econòmica de Viladecavalls. S'ha de ser més seriós i objectiu per fer un comentari, tot i que sigui anònim.

Manel Martinez ha dit...

Totalment d'acord amb el darrer anònim.
Com sembla que ja no hi ha aportacions noves al tema "Susana", deixo el tema per tancat.
Bon cap de Setmana des de Saragossa!