dilluns, 2 de març del 2009

Assumptes pendents ( 1a Part)

Primer de tot m'agradaria analitzar els resultats de l'enquesta que vaig penjar com a entreteniment sobre les noves possibilitats de govern. 119 vots en els que hi ha un empat tècnic entre els que pensen que lo millor es una sociovergència i els que pensen que lo millor era fer una oposició constructiva fins que hi hagin noves eleccions. Es poden fer múltiples lectures sobre aquests resultats, però el primer que m'agradaria destacar es que 119 votants es un número lo suficientment considerable com per a tenir-los en compte. Si comparem el percentatge de vots amb els últims resultats electorals en els que CIU va quasi doblar a la resta de partits junts i que sense les dades a la mà crec que CiU i PSC sumaven un 70% dels vots, veiem que en el pacte s'han perdut un 20% pel camí. La pregunta lògica es ¿ de qui son? Personalment crec que són convergents i que els socialistes que utilitzen internet ( potencialment la població més jove) apostaven per esperar 2 anys fent oposició i ser una alternativa real a les properes eleccions.

Els motius que tinc per pensar això són els següents:
  1. CiU ha perdut la seva credibilitat en aquesta legislatura i no es cap secret en el poble que hi ha molt convergent descontent
  2. Un cop que la política ha tornat a arribar a la gent i per tant la participació en blogs (fruit de la crispació que es viu actualment) ha augmentat considerablement, s'han tornat a donar uns resultats semblants als de fa 4 anys on les esquerres eres autosuficients.
  3. ERC, ICV i inclús la PVA poden votar a favor de fer oposició. Naturalment CiU votarà sempre una sociovergència després de fer fallida amb el seu pacte de dretes.
  4. L'aposta més arriscada es la dels socialistes on lo normal es que hi hagi discrepàncies entre els seus votants.
  5. Dins dels votants socialistes, els joves són per naturalesa mes rebels, utilitzen més internet i més propers a fer govern d'esquerres
  6. Els votants socialistes de mes edat, són més propers a postures centristes i com que la majoria són provinents d'altres comunitats autònomes són més reticents a pactar amb ERC i el seu independentisme.

Com he dit, es poden fer múltiples lectures dels resultats de l'enquesta que vaig penjar. Aquesta es la meva i com que no tinc una bola de vidre no puc assegurar que sigui la certa.

Hi ha altres temes d'interès que els seguidors del meu blog estan esperant com la meva valoració del pacte, la meva opinió sobre la decisió de la federació del Vallès Oest de sancionar als regidors socialistes de Viladecavalls i els resultats a Euskadi i Galícia ( per cert.... FELICITATS PATXI!!!!). Com diu el títol de l'article, aquesta es la primera part d'alguns "assumptes pendents". Aquesta setmana aniré completant la informació.

P.D1: en aquest link del diari A Terrassa podeu seguir votant: http://www.aterrassa.cat/

P.D2: Com sabeu sempre he penjat tots els comentaris. A partir d'ara només penjaré aquells que siguin dignes de penjar. Aquest blog no es el Salsa Rosa ( ho dic per l'anònim que va fer un comentari fora de lloc sobre la boda de la Gloria)

35 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Manel,
No entro a valorar les teves conclusions, però crec que no has tingut present la conclusió més evident (i que trenca una part de la teva argumentació): el 100% dels votants del blog (o sigui, més que a les eleccions municipals) considera que CiU ha de governar el poble.
És la conclusió més evident i que crec que no s'ha d'obviar...

Anònim ha dit...

L'impaciència ja ho te això. Les votacions que s'han de valorar són les de cada quatre anys. Intentar que els polítics funcionin per les tendències en les enquestes diaries d'opinió crec que és un error. Voleu potser que regni el curterminisme? Tot i així, a vegades es confonen els desitjos amb la realitat, i per això l'impaciènca fa dir i voler fer veure coses que no existéixen, com per exemple la cosa aquesta de la crispació.
Per molt que es vulgui vendre, aquest producte no el compra ningú...
Per cert, fa molt lleig que l'aparell burocràtic dels partits vulguin imposar el seu interés a la decisió lliurement expresada pels militants en les seves assemblees.
Si la Democracia es segresta en els despatxos, cada cop menys gent considerarà necesari militar i expresar el seu vot de forma lliure i directe.

Anònim ha dit...

Hola Manel, podries posar el feed dels comentaris (crec que només tens posats els dels posts)? Així serà més fàcil llegir-te.

Aprofito per dir-te que crec que el teu pare és tot un senyor i que veure com per un polític els principis són més importants que les imposicions de "d'alt" fa que la política guanyi imatge i honorabilitat.

Felicitats!

Anònim ha dit...

Tots els partits funcionen igual..."ESTAN SUJETOS A LA DISCIPLINA DE PARTIDO"

Anònim ha dit...

Sí tú ets d'un partit polític qualsevol és perquè creus en la seva ideologia i estàs d'acord amb les seves línies d'actuació. Si tú intentes anar en contra d'aquestes, et pot passar el que li ha passat al Quico i la Conchi, que et fan fora... Això és la política i passa en tots els partits...

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Estoy de acuerdo con el anónimo del 3 / març / 2009 08:54, con un pero pequeño, creo que todos los partidos escuchan a sus regidores, el problema es que esta decisión no se ajusta a ningun razonamiento lógico, han pesado más el sueldo y el protagonismo.

Un saludo

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Con el tema de las votaciones, hay móviles como los que tienen las "F" (Faure y Florido), que cada conexión a internet se le da una IP diferente, por lo cual pueden votar una vez con cada conexión, por cierto pagando los vecinos.

Otro saludo.

Anònim ha dit...

El Ballart te raó i només cal veure la cara dels que surten avui al Diari de Terrassa: Cal gent "honesta i d'esquerres de debò" a Viladecavalls, no com els militants històrics del PSC local que ja tenen pinta tots de deshonestos i de ser de dretes.

Anònim ha dit...

O sigui, quan el Montilla no va fer cas al Zapatero i va pactar amb ERC i ICV-EUiA hauria d'haver estat expulsat del PSOE?

Quan el PSC ha pactat a Badalona amb CiU, haurien d'haver trinxat l'agrupació local d'allà?

Quan el PSOE pensa pactar amb el PP a Euskadi, cal fer fora al Patxi Lopez?

On és la coherència?

Pq es vol humiliar (només cal veure lo bé que s'ho està passant ERC i ICV al poble amb aquest tema) als militants i simpatitzants de sempre del PSC local?

Anònim ha dit...

No es por nada, pero ver como Iniciativa y ERC intervienen publicamente en un tema interno de otro partido me parece muy, muy feo...

Quieren conseguir por otros medios lo que las urnas no les dan.

Anònim ha dit...

Això de la "disciplina de partido" (pq en castellà?) sona al "ordeno y mando"
O sigui, es vol esclaus dels aparells dels partits... Doncs que no comptin amb els ciutadans.

Anònim ha dit...

El Montilla amb ERC a Catalunya sense l'aprovació del ZP.

El PSE amb el PP al Pais Basc.

El PSC amb CiU a Badalona i molts altres llocs.

Tanta ràbia li te el Ballart al Quico que avantposa les seves fòbies personals a la salut de tota una agrupació local?

Anònim ha dit...

Manel la teva actitud és evidentment contradictòria amb la del teu pare.

Comença JA a parlar malament del pacte... o et posarem al mateix sac.

Anònim ha dit...

Antoni Peiruza, ¿todo lo resumes en el sueldo del Quico y la Conchi?
No paras de insultar, ya esta bién.
La agrupación socialista votó la decisión y si querias votar lo que tenias que haber hecho es ser militante del partido y hacerlo entonces.
Te recuerdo que nadie, repito NADIE votó en contra del pacto.
Resumir lo que la gente que siempre ha luchado por el PSC en el pueblo a un tema del sueldo de unos concejales es patetico, ventagista, interesado y falso.

Ya está bién!

Anònim ha dit...

Pq ICV i ERC parlen tant del PSC...?

Anònim ha dit...

Sí senyor! Ja era hora que algú ho digués ben clar! Només han de votar els joves! Els vells son tots de dretes!

Anònim ha dit...

Jo proposo que un cop escombrada la vella guàrdia de vividors del partit (tots els que surten a la foto d'avui del Diari de Terrassa i algú més) ara toca crear una nova agrupació socialista lleial a l'executiva comarcal.
Un tàndem Peiruza-Rubio seria GENIAL!
I si l'Alfred Vega s'apunta, la cosa ja seria SENSACIONAL!!

Anònim ha dit...

Bastante triste la arrogancia de Terrassa.
No vale la pena ser un sencillo militante.

Anònim ha dit...

Aquests d'IC i d'ERC només que saben criticar als demes. L'atac sanguinari i mal educat que ara fan cap als socialistes del poble és vergonyos.

Anònim ha dit...

Parleu dels que surten a la foto del Diari Terrassa.
Tots treballadors, honestos i d’esquerres. ¿Vosaltres podeu dir el mateix?

Anònim ha dit...

El Sr. Ballart es un político de los pies a la cabeza. Tiene una trajectoria política que nadie, y repito, nadie en todo el Ayuntamiento de Viladecavalls (gobierno y oposición juntos)tiene. Es una persona que tiene la confianza de los grandes a nivel provincial y catalán... Sus movimientos serán los correctos para que la gente que defienda el PSC en las próximas elecciones en Viladecavalls sea gente capacitada para llevar a cabo un buen proyecto

Anònim ha dit...

Als comentaris que diuen del perquè ERC i IC-V parlen tant de qüestions internes del PSC, recordar-lis que el ja mort blog de "El Tarumbaire" era el que es dedicava a parlar de qüestions internes tant del PSC (al seu primer article), com d'ERC com d'IC-V... i que curiosament a l'endemà de la signatura del pacte entre CIU-Quico aquest blog va desaparèixer fulminantment...Per tant, aquests que ara comenten de coses internes del PSC no van ser els primers...

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Hola blogueros.

No contestaré ningún comentario anónimo en ningún blog en que se me calumnie o injurie, si alguien quiere dar su opinión insultando o faltando a la verdad, que dé su nombre y le contestaré, si es como anónimo tomaré las mismas medidas que con el blog que se ha cerrado por orden judicial y que estamos a la espera del resultado de las investigaciones policiales, o sea conocer de manera oficial a los autores.

Dicho esto, yo veo el pacto con CIU-PSC de la forma siguiente:

-Se le da a CIU aire para acabar la legislatura a pesar de la mala gestión actual.
-El Alcalde no cambiará su forma de hacer, véase el trato a las personas despedidas y que no son del agrado del Alcalde
-No se tiene en cuenta todas las vejaciones que hizo el Alcalde a la oposición desde el principio de la legislatura.
-Los socios políticos del Sr. Sebastiá, no duran nada (Jordi Salvador, PVA)
-Los ex regidores del PSC, no han tenido en cuenta las directrices del partido por el cual se presentaron.
-Las regidurías dadas al PSC son ridículas, las compartidas ni las verán.

Quede claro que esto es mi opinión, si el tiempo me demuestra que estoy equivocado la rectificaré.

Un saludo.

Anònim ha dit...

Als dos comentaris que fan comparacions de pactes entre partits i l'únic pacte CIU-PSC (el de Badalona) que hi ha a la província de Barcelona, dir-lis que les declaracions que va fer el Sr. Ballart van ser: "diem no al pacte, no per les sigles del partit si no pel Sr. Sebastià Homs"...va ser molt clar... El tema d'humiliar als militants del PSC perdoneu, el que ha humiliat al PSC ha estat el Sr. Quico no el Ballart...

Anònim ha dit...

Està clar, la nova candidatura que es preten del PSC serà sumisa a Terrassa. Els interesos de Viladecavalls quedaran supeditats a Terrassa. Magnífic.

Anònim ha dit...

Esteu molt equivocats, la nova candidatura serà per aconseguir millores pel poble de Viladecavalls...no pels que governen

Anònim ha dit...

Ballart el vampir, com li criden a Terrassa, es veu que esta fent bons amics a Viladecavalls. Que oferta? llocs de treball a l'Ajuntament??. Sera interessant veure qui carrega el mort d'un PSC venut als interessos de Terrassa

Anònim ha dit...

A l'anònim del 5 març 01:09, no us van agradar les declaracions que va fer el Sr. Ballart al Diari de Terrassa al respecte del perquè estaven en contra del pacte i ara, l'entorn del Sr. Homs contraataca, no? No té ni peus ni cap el que dius, ara, ell us va deixar ben clar perquè no estaven d'acord amb el pacte l'Executiva del Vallès i la Comarcal, no el Sr. Ballart, tothom que forma part de l'Executiva...

Anònim ha dit...

Per aquest regla de tres, què li hauran ofert al Quico els de CIU perquè els ajudi a seguir governant?

Anònim ha dit...

El bon politico serveix al seu poble, no se serveix, s'ha vist que la colla del Ballart i el Navarro de Terrassa, solament volen aprofitar-se de Viladecavalls, des del seu partit. La gent del Quico els ha donat una lliçó preferint ser honests amb el poble, el Quico en aquest assumpte momés perd però aguanta amb dos coj...altres voldria veure'ls.

Anònim ha dit...

La pregunta no és qué li han donat al Quico per pactar, si no qué li han donat a tota l'agrupació socialista local per estar-hi d'acord en pactar...

Anònim ha dit...

Aquests que diuen que hi ha blogs tancats per ordre judial, si són capaços de mentir en una cosa tan sencilla, imagineu que poden dir de coses importants.....

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

PARA ACLARAR LOS COMENTARIOS.
El día 19 de Enero presenté denuncia en el Juzgado nº 3 de Terrassa, solicitando el cierre y la averiguación del administrador y autores de comentarios injuriosos sobre mi y mi familia. La Juez ha admitido a trámite la denuncia y a trasladado a la unidad de Delictes Informatics dels Mossos d'Esquadra la petición.
Un saludo

Manel Martinez ha dit...

Degut a que alguns dels anònims rebuts utilitzaven el blog com a lloc d'insult a altres persones ( com el Antoni o el Lluís), he decidit rebutjar aquest tipus de comentaris. Ja vaig dir que això no es el salsa rosa ni el Tarumbaire.

Bon cap de setmana i FELICITATS A TOTES LES DONES!!!!!!

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Gracias Manel por tomar esta decisión, desde mi punto de vista muy correcta.
Estamos en una sociedad democrática, todos podemos dar nuestra opinión, de forma anónima o con nombre, pero los que faltan al respeto anónimamente solo demuestran su impotencia ante la realidad, no tienen argumentos y solo pueden insultar.
Cuando doy mi opinión está basada en hechos demostrables, no tengo temor a ser denunciado.
Un saludo