dimarts, 10 de febrer del 2009

La crònica d'una mort anunciada i una partida de Poker



Ara encara no fa dos anys, a la Vila es va formar un govern de dretes escollit per la majoria del poble. Un govern totalment legítim, però alhora totalment dictatorial i perjudicial pel municipi.
Jo vaig ser llavors objecte d'insults i paraules desafiants inclús des de la porta de la Casa Gran per part del Francisco Vega. Insults rebuts per comparar al personatge amb un ex alcalde de Marbella. No el vaig comparar per haver comès activitats il·lícites, si no pel perfil clownesc que tenen ambdós personatges. Ell, però no ho va entendre així i es va veure agredit o descobert, qui sap.
Ahir el tinent alcalde de Viladecavalls, el mateix que cridava als 4 vents que es compraria un cavall blanc amb els diners dels contribuents va ser expulsat de l'equip de govern i per tant es un nou regidor de l'oposició. Ahir el temps em va donar la raó.
Em va donar la raó perquè va perdre la confiança inclús d'aquells que li van donar un seient i un sou a canvi del seu recolzament. Encara no sabem, ni potser sabrem mai els veritables motius d'aquesta crisi de govern, però tot sembla indicar que algunes activitats
il·lícites que podrien esquitxar a l'alcalde podrien haver estat el detonant. Que vagi per endavant que no estic acusant a ningú i que només dic el que molta gent diu pel poble o el que va insinuar el meu amic Lluís Soler en algun ple sobre els moviments de terres i una empresa d'un tal Peña. Ara per ara, però tot son sospites i paraules sense sentit. L'única cosa certa es que la PVA ha perdut la confiança de CiU, la crònica d'una mort anunciada.
Ara s'obre un nou panorama polític a Viladecavalls. Tot suma. Es possible que CiU decideixi governar en minoria amb pactes puntuals amb altres formacions polítiques, es possible un govern CiU-ERC, CiU-IC, CiU-PSC, CiU-PVA ( en cas de que dimitís el Vega, cosa poc probable encara que seria lo més lògic) o ERC-IC-PSC-PVA.
Ara s'obre un període de negociacions on tot es possible. Tot es possible, però poques coses són probables. Es casi bé impossible que IC pacti amb CiU ja que mai ho han fet i sembla que no siguin un grup de govern, però si un molt vàlid d'oposició.
El cuatripartit ja avanço que per mi no serà. Tothom sap que m'agraden els governs d'esquerra i que mantinc una bona relació amb el Lluís i amb el Carles. Es cert que van ser ells qui es van negar a un pacte d'esquerres en l'anterior legislatura, però jo sempre que sigui possible aposto per un tripartit d'esquerres amb ganes de treballar. Ara bé, un pacte d'esquerres i PVA deixa de tenir sentit i sense la PVA no suma.
ERC ha fet una oposició encarnisada amb CiU, però es un pacte possible i natural. La primera vegada que es van presentar, fa 6 anys, ja van fer una campanya centrada en ser una alternativa amb CiU i finalment van governar plegats.
Una Sociovergència? Es possible si. Encara no se si seria bo per nosaltres o no electoralment, però no importa. Això si un pacte amb CiU seria només amb moltes condicions. Condicions que passen pel retorn de la normalitat política al municipi, una clara predisposició a disminuir la crispació entre govern i oposició i això si, un pacte de només dos anys fins que tornin a haver-hi eleccions.
Hi ha molta gent que pregunta si tot està lligat. No ho està. Al PSC i més després del que va passar al juny qualsevol pacte ha de passar prèviament per l'executiva. Això si, si s'accepten condicions ( al igual que qualsevol altre partit en una situació excepcional com aquesta) estem disposats a parlar amb tothom..... o casi tothom.

89 comentaris:

Anònim ha dit...

L'estar al govern és molt apetitós per tothom... Molt malament ha hagut de veure les coses l'Il.lustríssim per reconèixer que no ha sapigut governar perquè, el que ens constata, és que no sap governar, ara pot continuar dient mentides a les que ens té acostumats però, no ens el creiem... La realitat és que ha endeutat un Ajuntament perquè no l'ha sapigut gestionar, i ara que veu les orelles al llop (molts Ajuntaments petits estan sortint a la premsa per temes turbulents) farà veure que tot ha estat culpa del Vega, ja, ja, ja... Tots són còmplices de qualsevol "gestió" feta correcta o incorrectament, així que... el desconeixement de la llei no t'eximeix del seu compliment..."a lo hecho, pecho Il.lustríssim"

Anònim ha dit...

Resumint qu el teniu més que signat. No m'imagino un Sebastià arriscant-se a deixar de ser alcalde. Si ho feu recordeu tot el mal fet a persones de forma injusta. Què fareu que demanin disculpes? No estaria malament...
Si aprofiteu i canvieu el talante del govern molt ben fet però ajudareu a que millorin els resultats de CiU a les properes eleccions.Per aqui Can Trias hi ha gent encantada amb l'Homs però si sentiu els arguments us asseguro que no tenen res a veure amb la realitat.No sé si és la distància pero per aquí les coses avegades s'expliquen del revés.Per cert Manel tu per aquí ets un beneficiat...Increïble,no?

Manel Martinez ha dit...

Torno a dir que no hi ha res parlat ni signat, però si que puc assegurar que si no es canvia el talant del govern nosaltres no hi serem. No es la nostra manera de fer política, ni ara ni abans ni mai.
En el cas que hi hagi algun pacte i que el PSC consegueixi netejar la cara a CIU es molt possible que això signifiqui una pujada de vots pels convergents, ja he dit que no estic segur de que pactar sigui molt convenient políticament, però la situació es delicada i el poble ha d'estar per sobre de resultats electorals.
Per cert, tinc curiositat.... de quina manera soc jo un beneficiat?????

Anònim ha dit...

Manel, todavia no domino estos medios y vuelvo a escribir algo que seguro que no te ha llegado. En fin te intentaba escribir, que en mi casa me enseñaron a pelear por ser de manera justa y lícita el mejor en cada una de las cosas que hiciera en la vida, que era mejor ser un buen segundo antes que un mal primero y que aprovechara las oportunidades que yo me ganara y rechazara aquellas que se me prometian. Manel, tu sabes que la manzana encarna desde un punto de vista biblico la tentación y que un tal Judas encarna la traición, yo ya se que tu no eres creyente ni nada de eso pero esos dos conceptos los entiendes muy bien, tienes madera de lider, no te convenzan, si muerdes la manzana acabaras podrido como todo lo que hay alrededor de quien manda, tu eres el unico de todo el panorama politico que no se vende al mejor postor, no te vendas, las siglas pueden significar mucho o muy poco, todo depende de la gente que te rodea, quedate como estas de aqui 2 años tienes una nueva oportunidad. Animo Campeón

Ups!!!! i publicamelo

Anònim ha dit...

Manel, si la gent progressista hem d'aguantar una altra legislatura de Sebastià perquè col.laborareu amb ell per fer un rentat de cara a CiU no ho veig clar. No estic d'acord en que el poble ha d'estar per sobre de resultats electorals.És una frase molt maca i té sentit però coneixent al Sebastià i equip de govern no m'agradaria ajudar-los a governar quatre anys més.Els progressistes volem canvis d'estil no maquillatges i hipocresia. We can. Please. Si ara no toca ja ho farem amb dignitat.Puc entendre pactes i acords en temes concrets. Deixeu-lo governar en minoria sense aillar-lo.Que hagi de demanar la vostra opinió.Això si que seria defensar valors democràtics i si proposa coses bones recolceu, però governar amb ell... Bueno almenys tindreu accés a l'Ajuntament, mòbil, us informaran de les coses, tindreu un sou més bo, un despatx, tot allò que us han negat.El pa i la sal.Està dificil però.. no al suport incondicional ens faria complices...

Carles Rodríguez ha dit...

No t'enganyis Manel, ICV és difícil que pacti amb CiU perquè és coherent i per principis tant al govern com a l'oposició.
O sigui que si vosaltres li doneu la majoria a Sebastià Homs és perquè "sou un partit de govern"? vinga va... ja tenim una edat, per molt que els del teu partit em tracteu com a un "immadur".
Sincerament, i quan vulguis ho podem parlar, si pacteu amb CiU és perquè el vostre cap de llista porta anys buscant estar al govern.
Fa uns mesos va convèncer al Vega, com no va resultar, ara ha estat treballant el tema amb en Sebastià. Sino explica'm d'on ve l'acostament del PSC a CiU dels darrers mesos.
Parlem clar i deixem-nos d'endevinalles d'una vegada.
Salut!

Anònim ha dit...

A la sortida del darrer ple, en Francisco Garcia Cano va contestar a la pregunta formulada per la Rosa: de que li estava passant, a les darreres votacions? la resposta va ser, "amb 6 anys tots podem canviar", vet aquí el canvi. Tant donen tres dinars al Ristol? o han estat més?

Anònim ha dit...

Fa molts dies que el Sr.Garcia Cano parla del sexe dels angels al seu bloc.Habitualment era un bloc de referència i de denúncia d'allò que no s'estava fent bé. Hem de relacionar aquest fet amb un apropament de fa dies? Sr.Martínez disculpi que faci servir el seu bloc per comentar un tema referent al Sr.Garcia Cano. Si vostè pot fer alguna cosa i espero que si, ja deu saber quines són les cartes que jugarà el PSC de Viladecavalls, d'altre manera seria preocupant, parli amb el Sr.Garcia Cano i li comenta que un seguidor de blocs socialista preferiria un pacte d'esquerres, com això no és possible,no? facin d'oposició col·laboradora. És a dir un govern en minoria i que els hi permetin aportar idees i votar les idees dels de CiU que siguin bones.
La política de claveguera i pactes sorprenents no al PSC.És possible que aquestes persones que ens repudien per la nostra condició de "sociates" hagin canviat de la nit al dia? No m'agradaria veure a poc mesos de les eleccions un decret on es fa fora al PSC per falta de confiança. No he parlat mai amb el Sr.Homs però sempre deixa de tenir confiança, almenys això diu als diaris. Almenys que la mala experiència d'altres sigui aprofitada per nosaltres. Gràcies.

Manel Martinez ha dit...

Espero poder comentar tots els comentaris que heu deixat aquesta tarda en el meu blog.
Primer anònim: Evidentemente no me habia llegado tu comentario si no lo hubiera publicado ( como hago con todos). Quiero darte las gracias por tu propuesta y por la confianza que depositas en mi. Siempre seré fiel a mis ideales y diré lo que pienso al mismo tiempo que haré lo que digo. Pero como ya he dicho anteriormente lo que se decida depende de la ejecutiva. Lo que está claro es que se haga lo que se haga será muy meditado y consensuado.
Al segón anònim: si, jo també crec que aquesta es una bona postura, però torno a repetir que no depen de mi, ni del Kiko. Per altra banda lo millor de tot això es que el PSC es quedi a l'oposició o formi algún tipus de pacte de govern torna a ser decissiu.
Estimat Carles: Saps que et tinc apreci i que encara que hem tingut algunes "enganchades" crec que fas una bona feina com a regidor. Però ara deixa'm que em defensi, encara que es difícil cuan es fa demagògia. El PSC va voler fer un pacte de futur i d'esquerres a l'anterior legislatura. 2 vegades. 2 vegades que vau deixar que governès CIU. Al juny es van destapar unes negociacions en les que tu vas estar durant 6 mesos i en la que primer al juny i al teu darrer post t'intentes rentar les mans. Finalment em vas dir a mi personalmet que recolzaries la proposta de posar el nom de la piscina a Saray Gascón i a última hora et vas abstenir. On queden la honestitat i els principis dels que parles?
Tercer anònim: no puc parlar en nom del Kiko, però crec que el comentari va venir precisament perquè després de 6 anys aprovant i recolzant les mocions de ICV no hi ha hagut cap gest d'apropament per la seva part. Mes aviat tot el contrari. Sempre posem l'altre galta, però a vegades ja no queden mes per seguir posant.
Al darrer anònim: La teva postura sembla ser la que més s'acosta als altes comentaris, així que crec que ja queda contestat. Es a dir, parlarem amb tothom i només pactarem si es donen les condicions necessaries perqué això suposi un canvi i una millora pel poble. Per altra banda t'agrairia que em diguessis Manel i no sr Martínez. Soc de la opinió que el títol de senyor te l'has de guanyar amb fets i amb anys i a mi encara no m'ha donat temps ( o això crec, potser ja soc més vell del que em penso, ;)).

Una abraçada a tothom!

Anònim ha dit...

Hola Manel, abans de ficar-vos a governar amb CIU, penseu també les coses que us han arribat a dir tant als Plens (perquè només parlaven ells, ja que us treien la paraula cada 5 segons)com les acusacions que us han arribat a fer a través del Tarumbaire (súper fortes), a tú principalment, a la teva família, etc... Ja que se sap que els administradors d'aquest bloc eren les dues "F", càrrecs de confiança de l'Il.lustríssim, Faure i Florido, i les coses que ells han dit han estat també cosa del Sebastià i el seu equip de govern... NO crec que siguin coses per oblidar així com així i unir-se a ells i començar de cero... I si ho feu així... en decepcionareu bastant... a mí i a tota la gent d'esquerres que us hem votat i hem confiat en vosaltres...Han fet mal a moltes persones per no pensar com ells. La seva frase preferida era "o amb mí o contra mí..." No volem pactes amb Dictadors...penseu, penseu i penseu molt bé el que fareu

Anònim ha dit...

Esteu massa acostumats a ser el partit majoritari dins les esquerres i aquí a Vila no ho sou.

Manel Martinez ha dit...

Noves respostes:
1er anònim: En el tema del tarumbaire tot el que hi ha a hores d'ara son sospites. Crec que els lectors i lectores del blog em coneixen i saben que jo no estaré mai d'acord en treballar amb aquests #######. Et puc dir que crec que aviat se sabrà quins son els autors i hauran d'assumir les conseqüències. Si com dius son polítics o treballadors no els hi quedarà cap opció més que dimitir.
Per lo demès que dius... torno a respondre que actuarem amb dignitat i responsabilitat, com sempre.
Al segón anònim: El PSC es el partir majoritari a Viladecavalls en nombre de vots en eleccions generals, el segón en autonòmiques i el segón en les muicipals i en totes tres el partit majoritari d'esquerres. Potser a tu no t'agrada, però la realitat es aquesta i en democracia el que val es el que voten la majoria de ciutadans i no les preferencies individuals.
Salut, socialisme i república!

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Buenos días a todos.
Las noticias no paran de salir en nuestro municipio, ahora esto, dentro de unos días o semanas tendremos más, quizás haya una nueva coalición, quien sabe, pero lo que creo es de que no se debe llegar a ningún acuerdo sin saber realmente como está este ayuntamiento, dicen que al 109% pero y si está a más, recordaremos que el máximo permitido es del 110%, si se supera habrá una intervención de la GENERALITAT, así no se podrá hacer nada de nada, el que entre tendrá las manos atadas hasta el final de la legislatura.
Entrar sin hacer auditoria, es entrar con una venda en los ojos y decir a todo que si, haciéndose responsable del estado económico actual, solo demostraría con esto las ansias de poder, y para que, si no se podrá hacer nada.
En mi opinión se debe de pedir auditoria tanto del ayuntamiento como de Multigestio, se debe de tirar adelante todas aquellas cosas que en el mal gobierno del Sebastiá, no se han permitido, después trabajar para el pueblo, desde donde sea, dentro o fuera, con mayoría y sin ella, esta es una oportunidad única.
Hacer coalición con CIU es darle alas para las próximas elecciones, informar al municipio después de la auditoria es una actuación de higiene política que sabremos reconoce en las urnas dentro de dos años.
Podemos hacer un poco de historia rápida, el Sebastiá provocó la salida de Felix, con la ayuda de Jordi Salvador, antes de las elecciones ya prescindió de él sin decírselo simplemente no lo puso en listas, Jordi se entero después de la presentación de la candidatura; al necesitar un regidor para la mayoría, se hizo coalición con la PVA, Paco Vega no ha durado ni dos años, ¿qué le espera a la próxima coalición?, ¿unos meses de no poder hacer nada?.

SEAN SENSATOS SEÑORES ES LA HORA DE DECIR COMO ESTA EL AYUNTAMIENTO Y DEMOSTRAR QUE NO SE ESTA EN POLITICA POR UN SUELDO.

Anònim ha dit...

Si us plau, si heu de fer pactes que siguin puntuals, deixe-los governar en minoria... no ens convé fer-nos socis...Penseu que els que us hem votat no ho entendríem...No és un bon futur pel partit...

Anònim ha dit...

Petita crítica constructiva. Us plantegeu fer un pacte am CiU?.Crec que el més normal seria un pacte amb ICV i ERC. Ja ho sé que només sumen sis però CiU són 6. Sembla ser que hi ha empat. El govern ICV,ERC,PSC podria pactar coses puntuals amb PVA i si interessa amb CiU.
Escolta, si teniu discrepàncies amb els grups d'esquerres llimeu-les.Esteu disposats a llimar-les amb l'Homs, au va, suposo que s'hauria de llimar molt més. No ho entenc podeu fer l'esforç en benefici del poble de pactar amb CiU i no ho podeu fer amb les forces d'esquerra? No s'entén. Diuen que l'executiva ha de reunir-se però que personalment el Kiko ja ha parlat amb el Sebastià. No sé, no sé,.. no ho puc entendre. Però, no ens desil·lusioneu als que encara pensen que algun polític no es deixa portar per arribar al poder. Abans amb gent d'esquerres que de dretes!!!

Anònim ha dit...

Fa molta gràcia que els mateixos que han menystingut al Quico, que parlen del "PSOE" de forma pejorativa i que han dit repetidament i publicament que "mai ERC pactarà amb el PSOE local" ara ens estiguin presionant tant per evitar que ni tan sols en parlem amb CiU.
Ells sí que poden oferir-se a parlar però ningú més.
Madureu d'una vegada i no us penseu que podeu dictar als demés el que podem o no podem fer. I molt menys no us penseu que podeu dir a ningú què està bé o què està malament.

Anònim ha dit...

Només comentar que jo, sóc votant del PSC, i com a tal, no estic gens d'acord que es pacti amb el Sebastià, amb CIU, si algú ha anat a algun Ple, mai de la vida es pot passar per alt l'actitud dictatorial del Sebastià i de la Regina, actuant sempre amb sobèrbia, i fent callar al Quico i a tota la oposició a cada moment... Entre les esquerres d'aquest poble hi ha divergències i això és obvi però, l'actitud de CIU i PVA mentres han governat en majoria ha estat intorelable, inaguantable i pròpia de dictadors històrics (com Hitler, Franco,etc.), també alguns escollits de forma democràtica, i no per això s'han d'oblidar i perdonar les seves actuacions...Per tant, crec que ha d'haver-hi un canvi important en la política del nostre poble i això no vol dir arraconar CIU, però sí crec que ells poden governar en minoria amb pactes puntuals amb qualsevol partit de l'oposició, no únicament amb pactes amb el PSC, perquè això ens perjudicarà molt per a les properes eleccions... Recordem que aquestes últimes eleccions ja vam perdre un regidor...no ens podem arriscar a perdre més les properes...Crec que el respecte als votants s'ha de tenir per sobre de tot...

Anònim ha dit...

A l'últim anònim, tens raó que no em fa gaire gràcia pactar amb ERC de fet a mi no m'importa que em diguin del PSOE, ser espanyol no és dolent, com tampoc és ser marroquí, francés, anglés,català,alemany, etc...
No obstant per a mi és més facil parlar amb gent d'esquerres. Mira tots tenim defectes i diferències però de moment el que he vist és això. Ara, mala bava, anar a fer mal, prepotència, arrogància ja les he vist del govern actual. Per cert no se'm passa pel cap que ningú prohibeixi parlar amb ningú, i tant que tothom ha de poder parlar amb CiU. De fet em sembla que eren els de CiU els que prohibien parlar a la gent amb gent d'altres partits...

Anònim ha dit...

Els de CIU han fet de la censura la seva arma de poder: "o estàs amb mí o contra mí". Si no que li diguin a algun treballador acomiadat quines varen ser les causes: parlar amb regidors de partits de l'oposició (ICV, PSC o ERC), anar a fer un café amb gent qualificada de "non grata" per l'Il.lustríssim i el seu sèquit... Vamos, uns "demòcrates" en tota regla, ja, ja, ja... Què passa?? Ens volem oblidar de tot el mal que ha fet aquest MAL GOVERN de CIU-PVA?? Ara el Paco ja no és tan dolent?? Ara el Sebastià de cop i volta s'ha tornat bo?? Si us plau, poseu els peus a la terra!! Qui pacti amb el Sebastià d'aquí quatre dies estarà fora de govern d'un dia per l'altre i, a les eleccions, a perdre vots!! A més a més, sereu companys de govern d'un Ajuntament endeutat al màxim i que per arreglar això...no és cosa fàcil!!

Anònim ha dit...

El que està clar és que sols poc podem fer... Siguem realistes, només sóm 2... Ara bé, el diàleg s'ha de tenir amb tothom per veure quina pot ser la millor opció. No ens hem de tancar les portes amb ningú però, les esquerres unides millor que tractar amb persones tan fatxes com el Sebastià, Paco Vega i companyia... Per mí, tots dos són igualment "non gratos", ja que aquest equip de govern amb majoria fins ara eren CIU-PVA i així els han anat les coses...

Manel Martinez ha dit...

Moltes gràcies a tots/es per les vostres opinions i la vostra participació.
Comença a ser impossible respondre a tothom, però estic prenent totes les opinions en consideració.
Us demanaria que continuessiu participant en aquest forum amb tota la llibertat del món.
Jo us aniré contestant i publicant si hi ha alguna novetat.

Salut, socialisme i República ( encara que a alguns no els hi agradi!)

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Podrias hacer una encuesta aqui en el blog, puede ser entretenido.

Un saludo

Manel Martinez ha dit...

A petició de L'Antoni Peiruza, deixo penjada una enquesta al blog.
Una abraçada a tothom!

Anònim ha dit...

Manel no vull ofendre a ningú si creus que ho faig no me'l pengis aquest comentari.
Comparteixo am el Quico tot el seu interès per la memòria històrica. Crec que és necessari per no caure en les mateixes errades de passat.Fa dies i des de sempre el Quico ha mostrat una gran sensibilitat per aquest tema, per mi això vol dir que és una persona amb inquietuds.
No obstant em sorpren que una persona que veu necessari el recordar i treure a la llum els aspectes del passat llunyà, sembla ser que ara s'oblidi del passat proper.Fa dos dies titllava a l'alcalde de fascista i ara diuen que pactarà amb ell. Dic diuen perquè ell en el seu bloc no diu res.Ho trobo a faltar en aquests moments.Pot semblar que és molt fàcil parlar quan els protagonistes són altres... ara et toca a tu Quico defensar el que dius amb tota la raó als teus discurssos.Espero no haver-te votat i haver llegit esl teus articles per ara veure com em deixes amb cara de no saber que dir...

Anònim ha dit...

Hola Manel, jo sóc votant convergent i no pretenc enanyar ningú. Ho dic pq em sembla tan evident que aquests "votants" socialistes que fan tants comentaris al teu blog són opinions interesades de gent d'ERC que acaba sent una mica ridícul.
Però bé, si vols l'opinió honesta d'un votant d'un partit dferent al teu et diré que personalment, considero que CiU ho fa bé al poble i que les crítiques tan fortes que alguns fan no van més enllà d'un cercle superpolititzat i petit. Són per tant, crítiques esterils que no beneficien gens a la gent. Per tant, l'anàlisi que haurie-ho de fer els diferents partit de la oposició, i particularment el PSC, és quina decisió pot beneficiar més a la gent. Si penseu això segur que encertareu.
Sé que alguns no poden pensar en el poble pq estan dominats per l'odi i el cinisme i per això s'han de disfresar de "votants" socialistes per pressionar-vos (tot i que ells frissen per arribar a un acord amb CiU...)
En fi, tothom te la seva estratègia, tot i que no van de cara... Per alguna cosa serà.

Anònim ha dit...

Cuanto votante socialista!
No entiendo que bajáramos un concejal!
Tanto desprecio de algunos y ahora que se ven en puertas de estar en la oposición para siempre supongo que les entra vértigo.
Esa es la razón de tanta "recomendación" y no otra cosa.

Anònim ha dit...

Aquests dos últims comentaris són estil tarumbaire. Qui ha implantat l'odi a Viladecavalls si no heu estat vosaltres els convergents?? Què passa que teniu por a perdre la poltrona, i veieu possible un pacte d'esquerres i us aneu al carrer destronats???Què malament que esteu...Us heu tornat bons de cop!!

maripau ha dit...

Manel, se puede leer en la página nº 16 de La Vanguardia de hoy 12 de Febrero, un artículo titulado: ADIGSA CONTRATO OBRAS SIN CONTROL EN EL 2003 Y 2004. "LA SINDICATURA DE COMPTES DENUNCIA DESVIACIONES ECONOMICAS". En dicho artículo se habla de irregulatidades en la contratación y da el nombre de cinco empresas, una de ellas es BLUE MERLIN S.L. de la cual es apoderado el Sr. Antonio Florido Reyes, Cap d'urbanisme i obras i serveis de l'Ajuntament de Viladecavalls. Y no es que lo digan Antoni o Mª Pau, lo dice la Sindicatura de Comptes y lo publica un diario reconocido, no un blog anónimo como en el que puede escribir el anónimo de las 17,25 que dice ser votante convergente (no lo dudo, pero quizá de otro municipio)

Anònim ha dit...

Estil tarumbaire...? Esteu tan obsessionats... i teniu tan poca memòria...
A qui voleu enganyar? Tants comentaris, tanta ràbia... i sou tan poquets.
Si tothom sap perfectament que entre 6 persones us ho feu tot. Que si el nen, que si el pare, que si la dimitida,que si el marit, que si els assessors... tots allà foten-li a l'odi i creient que estan constantment a punt de fer el cim.
El sector ERC del poble està en molt males mans i és força trist.

Anònim ha dit...

Sí, la veritat és que l'odi que traspuen els d'ERC és força lamentable.
Suposo que és normal, ja que van venir al poble criticant a CiU per immediatament pactar amb ells.
De pas, trair i fer fora el Dueso, per tot seguit creure que podien deixar en minoria a CiU per així poder fer-se amb l'alcaldia.
Tots aquests passos tan "responsables" es van fer maxacant al PSC, al Dueso i a absolutament a tothom.
Quan no es va concretar aquesta estratègia tan "brillant", van passar a ganivet a la cap de llista (que va dir que anava a fer nosequè personal... per aterrar si-us-plau a la Generalitat) i van aliar-se amb uns assessors tb "brillants" per introduir l'odi, l'insult i la barbàrie via blog... per després queixar-se que algú els criticava (tres anys després que ells ho estiguessin fent...)
En fi, suposo que és normal que el fracàs personal, les ambicions desmesurades i la miopia política produeixin tal quantitat d'odi que no els deixi reflexionar tres segons.

Manel Martinez ha dit...

Bé, he deixat passar els dos darrers anònims perquè no m'acusin després de censurar el que m'agrada o el que no m'agrada. Com he dit alguna vegada en algun altre blog, mai he hagut de rebutjar cap comentari.
No tinc cap problema en que la gent s'expressi anònimament, però el que si no es tolera en aquest blog es entrar en guerres personals més típiques del Salsa Rosa.
Moltes gràcies

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Buenas noches a todos.
Veo que se caldea el hilo.
He estado 10 días delante del ayuntamiento, todos lo sabéis, os puedo decir que atendí de media a unas 120 personas diarias, las conté, nadie pero nadie habló bien de Sebastiá.
El anónimo que dice que son seis los que hablan mal, te diré que te equivocas, son muchos los que hablan del carácter del señor Alcalde y no bien precisamente.
Quisiera repetirlo, antes de nada una AUDITORIA, luego con el resultado ya se vera, prisa solo tienen los de CIU.
Pensar por un instante que pasaría si se quedan en minoría, los cargos de confianza fuera, no habrían mas despidos, se terminarían las tarjetas, las comidas en los restaurantes de lujo, las cuentas claras y hasta se les podría recortar este 21,5% de aumento y poner a la oposición un sueldo honesto, no como os recuerdo lo dejó el Sr. Sebastiá cuando entró.

Sed responsables por el pueblo y por el partido, pactar es condenar por muchos años al PSC de Viladecavalls, los votantes no lo entenderían.

Un saludo.

Anònim ha dit...

Els d'ERC tenen el seu bloc per expressar-se i manifestar el que volen, els d'ICV tenen també el seu bloc per dir les seves opinions, els del PSC tenim aquest bloc del Manel i vosaltres teniu el tarumbaire...Així que cadascú al seu lloc, però també pot ser interessant la diversitat si és per intercanviar opnions amb respecte i constructives, les destructives ja sabeu a on les heu de fer, i no és precissament aquí...

Anònim ha dit...

A l'anònim que diu que la majoria de comentaris són de gent d'ERC i no del PSC, et repeteixo les paraules dites pel propi Manel: sóm el partit més votat per les elecccions generals, el segon més votat a les autonòmiques i a les locals a Viladecavalls, tú que creus que això som quatre gats??JA, JA, JA...El que passa és que si el Quico pacta amb CIU, tú creus que tots els votants del PSC estem d'acord?? Doncs no! Tú creus que tothom que us ha votat a vosaltres (CIU) està d'acord amb el que heu fet?? El que passa és que el que fa els comentaris veu que pot perillar la seva continuïtat a l'Ajuntament si el Quico no us recolza...Som votants del PSC i encara que no us agradi als convergents manifestem les nostre discrepàncies amb un possible pacte amb vosaltres, perquè nosaltres ens expressem lliurement i defensar o recolzar les sigles del PSC no vol dir que no puguem tenir opinions diferents, ens repectem però fem ús de la llibertat d'expressió...

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Curioso.

En el sitema de votos que has introducido, han votado a favor de la coalición con CIU en menos de una hora 15 votos...... jajajaja, parece que hay quien está nervioso, han hecho que las estadisticas de votos cambien a favor...... estan falsificando las estadísticas. HAY MIEDOOOOO........

Un saludo

Manel Martinez ha dit...

Bien Antonio, es posible falsificar las estadísticas pero es entretenido ya que una sola persona puede votar solo una vez. Es decir un voto por IP. Votar desde 15 IPs diferentes en una hora es posible para una sola persona pero hay que correr mucho.
Por otra banda, este blog no está dedicado exclusivamente a votantes socialistas, sino a todo el mundo.
Contando que en las municipales CiU ganó las elecciones con casi mayoria absoluta, así que tampoco es de extrañar que quieran votar aqui tambien. Además supongo que habrá muchos votantes socialistas que no veran con malos ojos un pacto con CiU.
En resumidas cuentas, como en todo la encuesta que se ha colgado es un divertimento al que se le ha de dar la importancia que cada uno quiera.

Un abrazo!

Antoni Peiruza Rocamora ha dit...

Ok Manel.

Cierto lo de la IP mientras sea estática como la mia, recuerda que con una IP dinámica solo hay que conectarse y desconectarse de internet con el mismo ordenador para tener IP diferente.

Un saludo.

Anònim ha dit...

Que si IP dinàmica, que si nosequè... La qüestió és creure que la fantasia que un mateix s'entesta a inventar és la realitat.
Així els va a aquells que després no entenen (ni acceptan) els resultats electorals...

Anònim ha dit...

El factor K ha entrat a escena... (Quina desesperació)

Anònim ha dit...

Et demano que aquest comentari no el pengis... Ets capaç de penjar els comentaris cóm aquest últim, que per mí és insultant, aquest que parla de que no saben acceptar les derrotes electorals, i no em penges el comentari que vaig fer d'on feien cadascú dels votants o partíceps de cada partit els seus comentaris (els d'ERC al blog del Lluís, els d'ICV al seu blog,etc). Perquè ho fas perquè els de CIU no t'acusin de que censures comentaris?? Doncs que sàpigues que per mí és pitjor que censuris missatges de votants del teu partit com ho sóc jo...No facis això...Et demano que aquest missatge no me'l publiquis i si ho fas publica'm també el que no m'has penjat...Gràcies.

Manel Martinez ha dit...

Et publico aquest comentari, tard perquè no he pogut mirar l'ordinador abans, i no l'altre que em dius per un senzill motiu: No m'ha arribat.
A vegades abans d'acusar o senyalar amb el dit, potser has de pensar que ha estat una errada teva. Ho sento, i sento ser tant dur, però torno a repetir que he publicat fins ara tot el que m'ha arribat. Si el tornes a enviar i aquest cop correctament no tinguis cap dubte que serà publicat. Sempre i cuan segueixi unes normes bàsiques de conducta

Moltes gracies

Anònim ha dit...

Que no hi ha pacte CIU-PSC??Manel, no diguis que no hi ha pacte amb les paraules que per fí s'ha dignat a posar al seu blog el Sr. Quico de la nostra realitat i no de tots els articles de la història nacional...Si l'únic que li ha faltat dir és que recolzem tots a CIU...què hipòcrita és la política i els polítics...és una llàstima però és així...

Anònim ha dit...

El factor K fa referència al fill dels assessors i el sistema de votacions... (Per si algú no ho havia entés)

Anònim ha dit...

Algú fa càlculs i veu que amb un pacte estratègic al poble PSC-CiU i un canvi de govern a la Generalitat, l'escenari de futur situa la seva projecció politica com un camí molt i molt curt...
Per això la seva reacció histérica.

Anònim ha dit...

enhorabona Manel tens molts comentaris.El Quico és una persona molt intel·ligent. De moment va en la bona línia. Ánims haviat serem socis...

Anònim ha dit...

Junts podem fer moltes coses...el nostre projecte pot ser el vostre.Sou persones molt vàlides i preparades per saber triar el que està bé.
Deixeu de banda tot el que us diuen els dos jovenets radicals. Sou un partit de govern com nosaltres.

Anònim ha dit...

Manel tu ja saps que amb el PVA és molt difícil.Amb el PSC i CiU podem fer grans coses. Comptem amb tu.

Manel Martinez ha dit...

Al darrer anònim que sembla que ha deixat tres missatges seguits...:
- Gracies, però el que demostra que aquesta noticia hagi tibgut tants comentaris es que la política a Viladecavalls continua viva, espero que aixo es tradueixi en més participació a les properes eleccions
- No cal que envieu tres comentaris seguits per que hi hagi mes participació al blog, no cal.
- El projecte de CiU mai no será el meu. Hi ha situacions en les que es poden apropar postures, però jo soc massa d'esquerres com compartir el projecte de CiU, si de cas que ells comparteixin en meu que está molt millor.
-Tot i això es cert, som un grup de govern que mira els beneficis del poble. I sí, amb la PVA es impossible, però el Vega no ha cambiat. Es el mateix ara que fa 10 anys i vosaltres ho sabieu.

Per cert amics del blog.... Ha desaparegut el Tarumbaire???????

Lluís Soler Turu ha dit...

Bon dia Manel,

Et deixo l'enllaç d'un comunicat conjunt dels grups municipals d'ERC i ICV a Viladecavalls que hem fet públic aquest matí. El pots llegir clicant aquí

Salutacions,

Anònim ha dit...

Segons el bloc del Lluis el pacte està fet. Manel, m'agradaria que no ens hagis enganyat dient que s'havia de parlar, que estava per decidir i tot això. Felicitats ara estàs al govern. Bueno ara com et dirigiràs a l'Homs i la Parellada? Com a companys? Espero impacient els comentaris de CiU atacant el meu comentari.Au, salut companys que us farà falta. Què fareu amb tot allò que heu criticat, que fareu amb les persecucions...Aviat tornarem a veure al personal acomiadat? Benvinguts Molina, Cesca, Marta, Jesús,Calnet,etc. A partir d'ara la revista municipal la controlarà encara un càrrec de confiança? i multigestió? i l'escola taller? I el Paco Vega el deixareu entrar a l'Ajuntament o fareu com ell? Controlareu els abocaments?Que fareu amb els càrrecs de confiança? fareu les reunions informatives? i la brigada?i l'home que es manifestava a la porta? i l'escola de música?parlareu amb tot el personal?i el dèficit? i el secretari al que tan heu criticat? els plens cada dos mesos?i la gent que encara es perseguida? la comptabilitat serà clara? i les targetes de crèdit? i la gestió del mercadal? qui farà les inaguracions? Espero que el Quico no em catalogui ni d'ERC, ni de agorero, meiga, vidente,etc. Només ósn coses que vosaltres heu estant treballant des de la oposició. Apa Quico teniu molta feina.
Si podeu intenteu que no es burlin el carrecs de confiança de la gent als plens. Pewr alguna cosa s'ha de començar...

Manel Martinez ha dit...

Resposta al darrer comentari:

- Estimat anònim, el pacte encara no està fet. Van haber-hi trobades i estan publicades al diari de Terrassa. Es cert que sembla que les coses van pel bon camí, però de moment tot continua igual. Es a dir, encara no estic al govern. Es més, et puc abançar que jo no estaré en el govern. El motiu, molt senzill: jo no sóc regidor.
A l'Homs i a la Parellada els continuaré dient Sebastià i Regina, com fins ara. No faré com altres que primer anomenaven a l'alcalde Il·lustríssim i després d'unes reunions al Desembre li deien senyor Alcalde.
Per lo demés que comentes, jo no sóc el Kiko, però si que moltes de les teves preguntes són les condicions que jo deia a l'article.
Pactar es possible i les postures están properes, però les nostres condicions continuen sent les mateixes: Normalitat política entre tots els grups.

Anònim ha dit...

A veure Manel, què estàs dient? Et recordo que el Faure i el Florido no són regidors i manen més que la Regina. Qui et diu que tú no puguis fer com ells? L'estar al govern no vol dir que hagis de ser únicament regidor. A més, aprofita el moment, ets jove i tens molt camí pel davant i tota experiència pot anar-te bé.

Anònim ha dit...

Atès el que ha sortit avui al diari de Terrassa, espero que no diguis més que no hi ha pacte...Avui es confirma que des de la setmana pasada el pacte està fet!! Així que no intentis marejar la perdiu...Ho has de reconèixer, heu pactat i ara aneu a cavall del Sr. Homs, la Regina, el Florido i el Faure, que són els que manen...

maripau ha dit...

Quiero dar mi opinión sobre el escrito del anónimo del día 16/febrer/2009 17:54.
Ante todo, el carácter dictatorial del ilustrísimo no cambiará, él es así. Tampoco se volverán educados los que no conocen ni el principio básico del trabajador de la administración pública, el respeto al ciudadano, deben pensar que un cargo de confianza o una alcaldía los pone por encima de los demás olvidando que cobran de nosotros.
Los trabajadores no volverán como es lógico, pero no lógico por que ese haya sido el deseo del ilustrísimo que ha pagado una fortuna (CON DINERO PUBLICO) si no porqué tienen un trabajo mejor sin gente a su lado que les mine la salud. VEREMOS SI AHORA EL PSC RECLAMA LA RESPONSABILIDAD PATRIMONIAL AL ALCALDE POR EL TEMA DE LOS DESPIDOS COMO HIZO EL VERANO PASADO.
El hombre que estaba sentado ante el ayuntamiento es mi marido, tras la resolución última de negarnos la devolución de las tasas de las licencias de obras, basándose en una lectura equívoca de la jurisprudencia y sin dejarnos ver 3 expedientes completos como marca la ley, seguramente en menos de un mes volveremos a verlo otra vez sentado a la puerta del ayuntamiento reclamando lo que es suyo. Tan solo comentar que en lugar de fijarse en lo que dice el Juez, se fijan en lo que alega el ayuntamiento, que fue por cierto el que perdio el juicio. Tanta incompetencia no puede deberse solo a la ineptitud de quien hace el informe jurídico, QUE UN ABOGADO NO SEPA QUE LO VÁLIDO DE UNA SENTENCIA NO SON LAS EXPOSICIONES DE LAS PARTES SINO LA RESOLUCIÓN DEL JUEZ ES INCOMPRENSIBLE, no se ni que adjetivo ponerle.
Todo lo que nombras, financiación, cuentas claras, presuntas irregularidades… si no se realiza una auditoría exterior que diga realmente como están las cosas todo seguirá igual, al menos durante otros 20 meses. Después no, como tocarán elecciones…
Por cierto , me gustaría saber si en el pacto se ha incluido el cierre del Tarumbaire? Os habiais fijado que al único político de la oposición que no criticó nunca fue al Quico?
Un saludo

Anònim ha dit...

COM POTS DIR QUE LES COSES VAN PER BON CAMÍ.
Vol dir que aixó és el que volieu des de el principi?
No os entenc.

Anònim ha dit...

Ahir el Sebastià va dir que l'acord estava ja tancat amb el socialista des de el dimecres dia 12!! i que la reunió amb el Lluís era pur formalisme.(bloc del Lluís)
Qui menteix, el Sebastià, el LluÍs, Tú o es que el Quico ha acordat un pacte sense dir-ho a la executiva?.

Anònim ha dit...

Com a votant de PSC puc entendre que la prioritat és pacte d'esquerres (ara no sumen) i no s'em fà massa dificil i ho entendria també en el món municipal un pacte PSC-CiU, en qualsevol de les eleccions municipals i en molts municipis.
Actualment els programes dels partits dretes/esquerres (en general) són poc distants, no és com en els anys treta.
Dit aixó, no entenc com, a mitja legislatura, una legislatura que s'ha caracteritzat per autoritaria i dictatorial, (o dieu vosaltres mateixos als blocs no fa massa temps, el quico i tú), repeteixo, no entenc el voler pactar i garantir una majoria absoluta no a CiU sino a aquest personatge, al Sebastià i el seu estil Sebastià.
Aixó a principis de legislatura era comprensible, actualment, després de tot el que ha passat en aquests últims dos anys, amb l'endeutament, a les formes de fer del Sebastià crec que és donar la imatge de voler només la cadira, una imatge que em sap greu i que s'em fa dificil per no dir impossible justificar la postura del pacte, no amb CiU, sino amb aquest individu. Quina raó hi ha perque ens sentem a govern? No hi ha hagut cap atemptat, no hi ha hagut cap motiu extraordinari (al meu modest entendre) que justifiqui el pacte, de totes maneres tothom és adult, cadascú és responsable dels seus actes i el poble sobirà parlarà en dos anys, crec que ens passarà factura.

Anònim ha dit...

Perdona, soc l'anònim del 17/02 de les 10,09, m'he equivocat en el número del dia, dimecres era dia 11 no 12 com he dit. Gràcies. Si que tinc interés en saver qui podria ser qui menteix perquè si és el Sebastià malament anem.

Anònim ha dit...

De quina executiva esteu parlant, de la de CiU??? perquè amb els comentaris que tú pròpiament has fet i amb les informacions sortides al diari de Terrassa avui, suposo que a la vostra executiva no us han demanat opinió perquè si no,ens has estat enganyant durant uns quants dies...ja que ens deies que la vostra executiva no ha acordat cap pacte!! Potser el Quico ja forma part de l'executiva de CIU i comenta les seves decisions només amb ells...Si no, no us entenc... com sempre hi ha agú que no diu tota la veritat..Per tant, no hem canviat res, de res...

Unknown ha dit...

Heu vist el Diari d’avui, increïble el que ERC-IC demanen.¿On eren fa 3 anys?
Si això està així es per culpa seva per això jo vaig votar a CIU.
El tarumbaire ¿no va començar amb la crítica de Quico i membres del PSC?
Si hem votat a CIU es per que hem volgut que guanyi el Sr. Homs
E intentat votar més d’una vegada i no hem deixa.

Anònim ha dit...

La culpa, culpables!!!. Si, si és de ERC i d'ICV perquè no pensen com nosaltres!!!. Els hem de dimonitzar, són el pitjor, els hem de fer fora... d'aquí dos dies el PSC serà també el culpable,fora,fora, ara és el PVA, fa tres anys ERC i ICV. Tots els que no pensin com nosaltres a les fogueres!!! Fa tres any el PSC era molt bo i al Manel sempre l'hem estimat molt, és el millor del món, ara i sempre que estigui amb nosaltres.(discursos d'aquest tipus no porten enlloc)
Disculpeu, però aquesta manera de pensar de amb mi o contra mi em treu de polleguera. És típica de la màfia, dels chavistes, dels dictadors, jo no la vull per Viladecavalls. Si pacta PSC amb CiU per mi malament però tan sols ho diré no faré mal a ningú ni perdre moltes vegades la confiança en la gent. Per confiar en la gent primer un ha de confiar en si mateix.

Anònim ha dit...

Seguiu aquest link al blog d'en Carles d'IC-V:

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7220397012198210656&postID=2995990545640196269

Anònim ha dit...

Al comentari de JuanJose Faure i Cia.. ups!... potser m'equivoco però són clarament identificables les procedències de segons quins comentaris. Si us plau, aneu amb la cara destapada, vosaltres no tindreu represàlies si sou els que les preneu, quina por tens o teniu?? Potser que us tallin el cap amb aquest nou equip de govern?? No sé, no sé, si jo fos el Quico per acceptar el pacte, un parell de "F" de l'equip del Sebastià haurien de desaparèixer, per tot el que s'han dedicat a dir i a fer: les descalificacions cap a molta gent del PSC i la seva mala educació...els creieu capacitats per treure la crispació?? Jo no...

Anònim ha dit...

Coi Manel!

Que ràpid passen el dies, són les 14,50 hores del 18 de febrer i de cop i volta només queden 23 hores per la finalització del sondeig sobre la situació política actual.
Aquest vespre en acabar el termini, tindràs visites moltes de diferents IP’s i seràs testimoni d’una lluita acarnissada per desnivellar la balança d’opinió.
Sigui quin sigui el resultat tot està ja decidit. Serà divertit veure-ho on-line¡¡

Salut i blocs!

Anònim ha dit...

¿Por que no exigir la alcaldia? No te conformes con deportes. La policia ya la llevaste. Ahora alcaldia y urbanismo y para la Concha educación o servicios sociales. No firmeis cheques en blanco entonces si que no entenderíamos nada de nada. Insisto el destino del Quico es ser alcalde.Por cierto no dejes nunca que desprecien a la Conchi.
¿Tu que piensas Manel?

Anònim ha dit...

Demaneu que es respecti a la gent que va al ple!!! Manel tu saps que hem sigut víctimes de burletes i comentaris desagradables fets des de la prepotència de CiU i PVA. Per molt que ara ho neguin és veritat.

Manel Martinez ha dit...

Escric aquest comentari a 2 hores de que finalizi l'enquesta. Demà amb les dades recollides faré la meva valoració del que s'ha votat.
Ara aprofito per respondre alguns dels vostres comentaris, tots es impossible.
Pel que fa a llimar aspereses amb ERC-ICV, us diré que s'ha intentat durant 6 anys i la resposta ha estat sempre la mateixa: no volem un alcalde de Can Tries! (ERC),i ERC i ICV sumem 4 mentes que PSC nomès 2 ( ICV). Tot i això us diré que pactem amb uns o altres intentarem que les postures entre tots siguin les millor possibles ja que el que tenim molt clar es que la situació es excepcional i que la decisió que es prengui es només per 2 anys i amb la única intenció de salvar la legislatura lo millor possible per tots. Des de l'Ajuntament es prenen decissions que repercuteixen a tot el poble, amb lo que la responsabilitat de tots els partits ha de ser la de que aquesta Institució pugui treballar amb transparencia i bona salut. Aquest any i mitg no ha estat així, per això vivim el que vivim ara.
Ademés com he repetit milions de vegades jo mantinc una bona sintonia amb el Lluís,el Carles i amb l'Olivares i per mi sempre continuará així.
Demanar l'alacaldia a Ciu? home, no estaria malament però la realitat es que es complicat i tampoc volem l'alcaldia així com així. Segur que si fem les coses ben fetes la tindrem d'aqui 2 anys.
Sobre la crispació als plens... es veritat, s'ha faltat el respecte al públic. Jo ho he patit personalment i la Mari Pau i l'Antoni han sigut víctimes visibles d'aquesta falta de modals. Mani qui mani, continuaré marxant dels plens i criticant aquestes actuacions si es tornen a repetir.
Finalment, tema executiva. Encara no se que va sortir al DT, però es cert que totes les decissions pasen per l'executiva local i per la Federació Vallès Oest. I també es cert que encara no hi ha res signat.
Gràcies per seguir aquest Forum per opinar de política.
Salut, socialisme i República

Anònim ha dit...

Menteixes, i em sap molt de greu, l'única persona que ha dit que no vol d'alcalde al Quico amb l'argument que és de Can Trias ha estat CiU i tot el seu entorn, si és van perdre les eleccions (el grup d'esquerres) va ser per la tàctica del Sebastià, Florida i tots els seus candidats d'escampar per el casc urbà que votar esquerra era fer alcalde al quico i tot cap a can trias.
Aquests comentaris són els que desprestigien la política, pots dir qualsevol raó però aquesta no, m'has decepcionat molt.

Manel Martinez ha dit...

Sento decepcionar-te votant de ERC, perdò sento si t'ha decepcionat el grup municipal de ERC. Et puc assegurar que dic la veritat.
El Lluís Soler m'ho ha dit personalment en més d'una ocasió, si vols li pots preguntar a ell mateix. Segons el Lluís els seus votants estan al casc urbà i no entendrien que l'Alcalde fós algú de Can Tries... i això li perjudica en vots.
Conclusió: ERC prefereix fer oposició a CiU per guanyar vots que fer un pacte d'esquerres.

Anònim ha dit...

Els votants d'Esquerra no volem al Quico d'alcalde, es cert, en cap moment ningú ha dit, i soposo que el Lluís també t'ho dirà, ningú ha dit que el motiu és viure a Can Trias, no fem demagogia i escampem ideies falses.

Anònim ha dit...

Jo tampoc vull ni el Quico d'alcalde ni el Sebastià ni el Paco Vega, no pel seus llocs de naixement ni de on viuen, jo he votat de vegades a PSC, altres a CiU i també a ERC.

Anònim ha dit...

Bé Manel, el sondeig s’ha tancat amb els següents resultats:
Ciu en minoria i oposició responsable 58 (48%)
Ciu en minoria i una oposició destructiva 0 (0%)
Pacte Ciu-PSC 59 (49%)
Pacte CiU-ERC 0 (0%)
Pacte ERC-IC-PSC-PVA 2 (1%)
Vots fins ara: 119
S'ha tancat la votació

No ha hagut a les darreres hores canvis sobtats, aixó vol dir que els votats són molts i no uns pocs canviant d’IP.

I adjunto les teves paraules, de les que estic plenament d’acord:
En resumidas cuentas, como en todo la encuesta que se ha colgado es un divertimento al que se le ha de dar la importancia que cada uno quiera.

Aquest dies m’ho he passat d’allò més bè.
Moltes gràcies Manel.

Lluís Soler Turu ha dit...

Manel,

T'escric per aclarir un malentès que em sembla que tens, perquè estàs confonent les coses. Jo t'he dit que Esquerra-Viladecavalls no farà alcalde al Sr. García. També li he dit al Sr. García. No me n'amago, es tracta una decisió política que va prendre a la Secció Local després de l'anàlisi post-electoral de les eleccions municipals de 2007.


Des d'Esquerra no farem alcalde a un candidat que no volen ni els votants del PSC-PSOE. Això és la idea principal que t'ha de quedar clara i és la que et vaig explicar, i que sembla que tu no li vas donar importància. El vostre grup té 500 vots a les municipals i a la resta d'eleccions té entre 800 i 1800 vots.


Ara vaig pel malentès de "Can Trias". El teu malentès ve de que no em vas entendre quan et vaig intentar explicar per quins motius pensem que els votants d'Esquerra van castigar-nos electoralment el 2007, per creure possible l'argumentari que s'escampava des de sectors propers a CiU: "votar ERC és donar l'alcaldia al PSOE" o "votar la Glòria és fer alcalde al Sr. García". Hi pot haver mil i un motius per interpretar que l'electorat d'ERC tingui por de que fem alcalde al Sr. García. Un dels que et vaig anomenar, és cert, és que un sector del nostre electorat vota en clau "jo vull un alcalde del Casc Antic i no el vull de Can Trias" i probablement per aixo va escollir CiU enlloc d'ERC, ja que tenia la certesa que CiU no faria alcalde al Sr. García.


Per tant, que quedi clar que ni cap negociador d'ERC ni jo mateix no hem dit mai que no volem un alcalde de Can Trias, perquè no és veritat. Nosaltres vam tenir gent de Can Trias a la llista de 2007, igual que n'hi havia de la resta de barris del poble. No confonguis les coses, no facis demagogia, ni escampis idees falses.


També et puc dir que si en un futur canvia el candidat del PSC-PSOE i, en un futur, canviés la correlació de forces a la sala de plens, estariem oberts a negociar l'alcaldia amb qualsevol partit, per descomptat, també amb el PSC-PSOE. Però amb l'actual correlació de forces, és el Sr. García i el PSOE-Viladecavalls qui no ha estat a l'alçada durant aquests 6 anys.

Salut i blocs!


PS: si vols un consell, pregunteu-vos per què els votants del PSC-PSOE a Viladecavalls no voten al Sr. Garcia. No crec que sigui per la ubicació del seu habitatge...

Anònim ha dit...

Com pots dir que això ha de passar per la executiva. Des del respecte. Llavors per què es publica als diaris... Manel assumeix la realitat, has de respectar al teu cap de llista, de fet ell també us hauria, ens hauria de respectar però ho hem d'anar paint poc a poc.Visca el Carnestoltes, és temps de desmadrar-se.
Ara toca fer una bona feina

Unknown ha dit...

NO VEGIS ERC NO VOL A NINGÚ D’ALCALDE EXCEPTE ELLS.
JA VEIG QUE LA PERDUA DE VOTS DE ERC EN LES MUNICIPALS VA SER CULPA DE UN ALTRE VOSTRA MAI.
EL MEU COGNOM COMENÇAR PER O.

Lluís Soler Turu ha dit...

Juan José,

Això no és cert. Justament, Esquerra hauria vist amb bons ulls un Alcalde com en Joan Olivares, portaveu d'ICV i veí de Can Trias. Ja veieu que ni la ubicació del seu domicili, ni la discrepancia ideològica són un problema perquè la gent d'Esquerra pugui arribar a acords amb altres forces polítiques.

Remarcar un cop més que ha estat el PSOE i, concretament, el Sr. Garcia qui no ha volgut sentir ni parlar de que ERC i/o ICV assumissin les funcions d'alcaldia. Un fet que contrasta amb la proposta del Sr. García per lliurar l'alcaldia al Sr. Vega el passat mes de juny.

Començo a estar una mica cansat de tanta demagògia...

Manel Martinez ha dit...

Hola a tots/es!

Penjo una nota ràpida per demanar perdò a dos anònims que van penjar els seus comentaris el 12 de febrer. Crec que un d'ells es qui es va enfadar perquè no li havia penjat.
La veritat es que no em van arribar al meil per poder-los moderar, però avui m'he donat conte que en l'administració de la pàgina si que hi eren.
Es per això que els he penjat fa un moment.
1000 perdons i gràcies.

Pel que fa al Lluís...Les accions i les paraules tenen 50 maneres diferents d'interpretar. Amb això vull dir que no entraré en el debat de qui fa demagògia i qui no. Ara això si, jo accepto les crítiques de tothom, encara que no les comparteixi.
Lluís si que et demano un favor personal. Tu, català com ningú, saps lo que molesta que et diguin Luís o a mi Manuel. Com saps a Espanya hi ha diefrents partits, un d'ells el PSOE, un altre ERC, CiU.... i també un anomenat PSC. El PSC no el mateix que el PSOE, són dos partits totalment diferents. Així donçs, et prego que el mateix respecte que demanes tu amb el teu nom, el demano jo pel mau partit.
moltes gràcies.

Salut, socialisme i República!

Anònim ha dit...

No soi socialista, osea que no defiendo a nadie, pero me ha gustado mucho el ultimo escrito en referencia al PSC y que el Lluis siempre califica como PSOE y no entiendo pues que hace gobernando en la Generalidad con el PSC ya que solo demuestra sus ansias de gobernar sin respetar a ninguna otra opcion si no es por su propio interes, se te ha visto tu manera de actuar osea no seas tan ipocrita (lluis) y se mas respetuoso con todo el mundo, porque si sigues asi no me gustaria ser trabajador del Ayuntamiento ya que podrias ser mas malo de lo que dices que es el Sebastia.

Anònim ha dit...

Al final s'ha acabat signant el pacte avui tal i com es deia pel poble?? Si ho heu fet avui mal dia...Ja tenim més coses a recordar els vilatans a part del cop d'estat del 23-F...

Anònim ha dit...

Doneu-me un exemple de votació diferenta entre PSC i PSOE a Madrid, que és on estan els dos partits i que segons vosaltres són diferents. A Catalunya hi ha el PSC però per aglutinar el vot dels PSOE ha de filiar militants que no es creuen ni la nació catalana, ni el federalisme i que són més espanyols que el Bono, com és el cas de Viladecavalls amb el Francisco Garcia Cano o l'anònim del 20/02 de les 22.28h.

Manel Martinez ha dit...

Anònim, et deixo un exemple:

El finançament a Catalunya. Encara no s'ha aprovat perquè el PSC vol un finançament més just pel nostre país.

Crec que l'exemple es prou clar, actual i fàcil perquè inclús tu l'entenguis.

Una abraçada

Anònim ha dit...

Manel avui al punt blau es deia que el pacte ja estava signat, es veritat? Si us plau fes algun comentari en aquesta línia... La teva picabaralla amb el Lluis per ser català o espanyol, personalment m'interessa poc ara per ara.Sou molt joves potser en el futur quan esteu al parlament tindreu temps...

Manel Martinez ha dit...

Estimat anònim:

no hi ha cap picabaralla amb el Lluís, simplement li vaig fer una puntualització amb la que suposo que ell es farà càrrec.

Sobre les converses del Punt Blau: Ja se sap que vivim en un poble i que els rumors són el nostre pa de cada dia. Torno a dir que no hi ha res signat a dia d'avui, però si que hi ha negociacions. Com comprendreu fins que aquestes negociacions no acabin i hi hagi una decissió no us puc avançar res mes.

Gràcies per la paciència

maripau ha dit...

Manel yo no me he enterado en el Punt Blau sino en la Rambla de Terrassa, es posible inclusive que mañana la prensa comarcal ya hable del pacto firmando ayer lunes entre el P.S.C. y C.I.U. de Viladecavalls.
Es más, por lo que me han dicho el Quico sería primer teniente de alcalde, llevaría Habitatge y tendría Urbanismo y Asuntos Sociales (o algo así) compartido con el Alcalde.
Por lo que le ha dicho algún miembro del P.S.C. de Viladecavalls cuenta con el respaldo de la Comarcal.

Anònim ha dit...

He dit un exemple de votació diferent a Madrid... Cap ni una.
A la generalitat alguna vegada han votat diferent PSC de IcV i de ERC, perquè son diferents partits, a Madrid PSOE i PSC han votat sempre el mateix, amb el finançament negocien per votar el mateix , no poden plantar cara a Madrid PSOE és el mateix que PSC i que PSE, PSV, PSA o PSG...diferents noms del mateix partit segons la zona del territori de l'estat espanyol.

Anònim ha dit...

A veure Manel, o a tú el Quico no t'informa de res o no vols reconèixer el que ja és un fet consumat?? Cóm pot ser que el Lluís publiqui un article a les 17:57h d'avui 24 de febrer dient que el Diari de Terrassa l'ha trucat perquè opinés sobre el pacte sociovergent que s'ha produït a Viladecavalls, i tú a les 18:00h contestis un comentari dient que no hi ha res signat...a qui vols enganyar?? Si és així, comença a treballar pel poble que falta li fa. Ah!! Què hi ha de cert sobre el rumor que hi ha de què tú substituiràs el càrrec de confiança del Paco Vega que en aquests moments s'encarrega del tema del "mercadillu"?

Anònim ha dit...

A veure Manel, o a tú el Quico no t'informa de res o no vols reconèixer el que ja és un fet consumat?? Cóm pot ser que el Lluís publiqui un article a les 17:57h d'avui 24 de febrer dient que el Diari de Terrassa l'ha trucat perquè opinés sobre el pacte sociovergent que s'ha produït a Viladecavalls, i tú a les 18:00h contestis un comentari dient que no hi ha res signat...a qui vols enganyar?? Si és així, comença a treballar pel poble que falta li fa. Ah!! Què hi ha de cert sobre el rumor que hi ha de què tú substituiràs el càrrec de confiança del Paco Vega que en aquests moments s'encarrega del tema del "mercadillu"?

Manel Martinez ha dit...

Avui el Diari de Terrassa publica el que tothom preguntava ultimament. Ja hi ha acord entre les formacions polñitiques del PSC i de CiU.
Pels qui preguntabeu ahir sobre aquest tema: - Jo sabia que les negociacions estaven molt avançades i que era qüestió de dies. També que a l'assamblea socialista d'avui a la tarda es ratificaria el pacte. Al final però, es va fer públic suposo que per no allargar més una cosa que ja era inminent.
Torno a repetir que jo no he enganyat a ningú, sabia en tot moment en quin punt estaven les negociacions, però en teoria no s'havia de signar fins dijous ( despres d'executives i assambleas).
En resposta a la hipotetica proposta de treball que sembla que volta pel poble:
MAI, torno a repetir: MAI acceptaré un lloc de treball en el que es faci fora a una persona qualifacada, treballadora i a més a més que sigui amic meu com el Carles Gorina.
Jo no se si el fet de ser de confiança del Vega pot influir en que conservi o no el seu lloc de treball, però jo no acceptaré aquesta cadira.

Salut, socialisme i república!

fgarcia@viladecavalls.cat ha dit...

Algunes precisions a realitzar per al coneixement general, amb relació als comentaris de situació política, que algunes gents realitzen de la posició i comportament del company, i membre de l’executiva del PSC de Viladecavalls, Manel Martínez:

-la informació que ha disposat el company ha sigut la mateixa de la resta de l’executiva, que ha comandat, gestionat i negociar, l’acord amb CIU de la localitat.

-només participo molt puntualment i per aclarir, alguns comentaris dels blocs; al meu es pot dir qualsevol cosa però amb un nivell major de compromís per part del que vulgui participar, mitjançant mail.

-sense intromissions a les decisions, criteris i opinions manifestades pel company Manel, que no precisa de cap defensa de ningú, crec que ha mantingut amb valentia, bona voluntat i ma estesa, un canal de comunicació e informació important per generar opinions; que a la majoria dels casos no han estat a l’alçada, però que no ha volgut tallar.

-cap membre amb responsabilitats polítiques, de qualsevol partit, amb situacions delicades i complexes s’aventura a realitzar pronòstics que depenen de moltes coses, el Manel no es afortunadament una excepció i es responsable i seriós con tothom ja sap; la informació que ha anat donant sempre ha sigut certa.

-l’acord s’ha fet, però el pacte no esta signat encara, primer s’ha de posar a valoració dels companys de l’agrupació del PSC, s’ha de ratificar i després vindrà la signatura i també la difusió pública del mateix i els seus continguts.
Serà el moment d’afirmar que el pacte es signat i vigent, no abans.

ANOTACIONS MARGINALS: per la seva banda CIU també té el seu circuit intern, con qualsevol altra partit, i per això cal suposar que també tenen a valorar i decidir.

-lamentablement no disposen del aparell de partit que sembla tindrà ERC, quant es manifesta al Diari que consulten les seves decisions amb tots els seus votants; com som pocs potser tenen la relació, al PSC de Viladecavalls les decisions es prenen pels membres del PSC, no per les opinions –respectables- dels opinadors de bars, o dels internautes, inventats o reals.
Gràcies per la vostra atenció.